måndag 22 juli 2019

Morgan Johansson kostym är alldeles för stor.



DEBATT – advokaterna Kristoffer Ståhl och Sargon De Basso om ASAP Rocky och svenska häktesregler
Sverige måste förnya och modernisera reglerna kring häktning! Världens blickar riktas nu mot Sverige med anledning av att rapparen ASAP Rocky är häktad i Sverige. 

Den hårda kritik som framförs mot det svenska häktningsförfarandet är delvis berättigad och borde tas på allvar av regeringen.

Vi försvarsadvokater har sedan många år tillbaka kritiserat det svenska häktningsförfarandet. Att sitta häktad med restriktioner innebär isolering då personen fråntas alla möjligheter till kontakter med omvärlden. Isoleringen är att likställa med tortyr – inte minst när isoleringen kombineras med långa häktningstider under flera månader och i värsta fall år.

 I Sverige finns ingen tidsgräns hur länge en person kan vara häktad. Negativa psykiska och fysiska effekter för den enskilde är vetenskapligt väldokumenterade och ett stort rättssäkerhetsproblem.

1 kommentar:

  1. Raymond Zweigberg2019-07-23 07:30

    Hela rättsväsendet måste omstruktureras och förbud införas för rättstjänare på alla nivåer att vara medlemmar av politiserade lobbyorganisationer typ Frimurarna och liknande. Rättstjänare från HD-domare över hela skalan till advokater skall vara fria från jäv i alla former.

    SvaraRadera