onsdag 19 juni 2019

Vad jag gör när jag inte är här.


Björns egenfiskade (han har ålfiskarlicens) och hemrökta ål, västerbottensill, laxtartar och lättrostat rutbröd.

Jag har lagt tärnade bitar av härligt saftig persika, blå och gröna druvor, skivade jordgubbar, blåbär och hela hallon i glaset, krämen är vit choklad/vaniljvisp och ovanpå har jag krossat hembakta knäckflarn. Gästerna säger att det inte är dessert, det är "knark"!!



Roddar, handlar, skurar, dukar, bakar, lagar mat, diskar och serverar våra skärgårdsgäster.

Fjällrödingen serveras med citronmajjo, sparris, färskpotatis och grönsallad med tunt skivad sugarsnaps.


13 kommentarer:

  1. Det ser fantastiskt ut allting. Hoppas du får en fin Midsommar och några minuter att vila fötterna också. :)

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma, Akela! Allt det bästa önskar jag dig i midsommar, helst utan paraply!!

    SvaraRadera
  3. Du verkar ha en estetisk ådra. Och gott om energi. Mitokondrierna, cellernas kraftverk ärver man enbart av mamman😀

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det utan tvekan, Jawelin! Och glad för det är jag.

      Radera
  4. Tonald Drump2019-06-19 16:23

    Förstår inte varför jag plötsligt blev hungrig, jag åt ju för en kvart sedan.
    Trevlig midsommar Carina.

    SvaraRadera
  5. Det ser gott ut! Undrar vad som ligger på endiverbladen? Å,vad Du är duktig! Skön midsommar. Nettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nettan, tack, jätteroligt med mat och service, man håller sig alert!
      Endiveblad med en röra av hackad parmaskinka blandas med krispigt, sött äpple, rosmarin och crème fraiche. Toppa med ännu mer äpple som fått fin syra från färskpressad citron, vilket hjälper till att bevara färgen.

      Radera
  6. En mångfald i min smak. Tack och trevlig midsommar.
    s

    SvaraRadera
  7. Oj,oj,oj...
    Det ser mer än gott ut.Du måste ha en enorm ork !
    Efter alla dessa sköna bilder önskar jag,dig o. Björn en trevlig och fin solig Midsommar !
    Ha det så bra ute på Ö´n.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din fina kommentar Lasse! Jo, det blir ofta 15-timmarsdagar, men det är härligt, gör man det man tycker är roligt så går det som en dans! En riktigt ljuvligt svensk midsommar önskar Björn och jag dig utifrån ön.

      Radera
  8. Driver du ett pensionat eller restaurang? Ser väldigt aptitligt ut. Hoppas du hinner sitta ner och njuta. Trevlig midsommar önskar jag dig.
    DGDFria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Ja, från april till oktober! Och väldigt glad midsommar till dig också; DGDFria!

      Radera