söndag 23 juni 2019

Istanbul vill vända blad.

En glad sak, äntligen. Den turkiska eran av ondska, förfall, arrogans mot folket, marginalisering och förtryck kan vara över, den nya eran av broderskap och kärlek hägrar.

Tyvärr, har jag mina onda aningar, Erdogan kontrollerar media lika hårt som vår egen regim kontrollerar SVT/DN osv. Det kommer att flyta mycket skit om valets vinnare, Ekrem Imamoglu, och försök att få bort honom kommer att inledas.  

Tapani Juntunen, SD:

-"Erdoğan åkte på storstryk!Jag vet inte om detta citat är helt korrekt, men Erdoğan lär ha sagt något i stil med att demokrati är som ett tåg när man kommer till slutdestination kliver man av.Nu visade det sig i Borgmästarvalet i Istanbul att det var Erdoğan som fick kliva av visserligen men Demokratin fortsätter vidare.

Kemalisterna, CHP vann i Istanbul nämligen.Och det glädjer mig.Det är en varning även till Europa, man ska inte bli styv i korken som Erdoğan, och inte blanda in en massa islamism i politiken, det straffar sig. Det är också en varning till alla högerkonservativa, är man obalanserad, så tappar man till slut mittenväljarna, och då är det till slut tack och hejdå."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar