torsdag 16 maj 2019

I den vänstersvenska definitionen av demokrati anses vissa människor, med rätta åsikter,överlägsna andra.

Länk till; Feminister är antidemokrater. av klart orädde Simon Simonsen, Danmark S.

- "Feminismen är en antidemokratisk rörelse och hör inte hemma nånstans i ett modernt folkstyre. Den vill bara bygga politik för den ena delen av befolkningen, och det är identitetspolitik av värsta sort."

Debatten om värdegrundsdemokrati som följer på FB artikeln är briljant i all sin enkelhet:

NN 1 :-  I Sverige är feminism inkluderat i dom sk. "demokratiska värderingarna".Alltså definieras här alla feminister som demokrater, och alla icke feminister som antidemokrater.

I dom "demokratiska värderingarna" ingår utöver feminism även värderingar om öppenhet, mångfald, mångkultur, antirasism, hbtq-aktivism och dogmen om allas lika värde.Alla som bekänner sig till dom värderingar som är inkluderade i dom demokratiska värderingarna är demokrater, och alla som inte fullt ut gör det är antidemokrater.

I denna demokratisyn är det legitimt att exkludera, tysta eller på annat sätt bestraffa alla som inte bekänner sig till dom demokratiska värderingarna - detta för att, som det heter; "skydda demokratin".

NN 2: Finns dock undantag för att dessa doktriner skall gälla alla. Om du exempelvis är man och tillhör "rätt" sorts utsatt grupp. D v s är islamist. Ibland räcker det ett tag med att enbart tillhöra rasifierad grupp.



1 kommentar:

  1. Tonald Drump2019-05-17 06:49

    Så för att vara en god demokrat så måste man lägga allt sunt förnuft på hyllan och acceptera allt skit som händer med ett smile.
    Då kommer demokratin att bli våldtagen av andra ideologier i ett nafs.

    SvaraRadera