tisdag 19 februari 2019

Vad var det Anne Ramberg sa i Studio ett, SR?? Vad är hon - en oinsatt hjälpreda?

SR P1, Studio 1, 18 feb 2019. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg om brottslingen Elin Ersson och hennes ickestraff.(35.30 in i klippet).

Anne Ramberg: -"Det finns många exempel på civil olydnad i nära tid, allt från #Martin Luther King, #Gandhi till Greta Thunberg och andra, för att inte tala om #Rosa Parks när hon vägrade sätta sig, resa sig för en vit som hon...i USA."  

Ursäkta??? Greta Thunberg???

(40.05 in i klippet), Anne Ramberg: -"När det gäller civil olydnad ska man vara beredd att ta sitt ansvar, och det har ju både Gandhi och Martin Luther King, och Elsa...(advokaten menar Elin...!) liksom alla dom som, när det gällde strejkrätten.. när det gällde suffragetterna och så vidare, alla har ju gjort det på ett eller annat sätt, men det är ju såna omständigheter som ändå har fört den demokratiska staten vidare." 

Ursäkta?? Elin Ersson???

Anne Ramberg uttrycker det bäst själv.

-----------------------

#Martin Luther King, vår tids mest framstående ledare inom afroamerikanska medborgarrättsrörelsen, känd symbol för utvecklingen av medborgerliga rättigheter i USA och runt om i världen, med hjälp av fredliga metoder efter Mahatma Gandhis läror. King är en nationell symbol. 1964 blev han den yngste som då hade fått Nobels fredspris. Mördades blott 39 år gammal.

# Mahatma Gandhi en stor man som kämpade ett helt liv och förde Indien till självständighet. Gandhi inspirerade rörelser för medborgerliga rättigheter, fattigdomsbekämpning, kvinnans frigörelse och frihet runtom i världen. Mördades av en fanatisk hindu.

# Rosa Parks var i hela sitt liv en afroamerikanskmedborgarrättskämpe. Hon var utbildad sömmerska. Parks tilldelades två av USA:s finaste civila utmärkelser: Frihetsmedaljen 1996 och Amerikanska kongressens guldmedalj 1999.

4 kommentarer:

  1. Anna Ramberg har en egen lagbok i handväskan som dömer efter.
    Numera gäller icke Sveriges Rikes Lag.

    SvaraRadera
  2. Advokatkåren med Anna Ramberg i spetsen talar i egen sak. De skär guld med täljkniv tack vare rådande situation; flyktingmål, brottmål etc.

    SvaraRadera
  3. Demokraternas senaste stjärnskott, Alexandria Ocasio-Cortez, uppvisar stora yttre likheter med Rosa Parks. I övrigt är de inte lika för fem öre.

    SvaraRadera
  4. Sådana görs inte längre.

    SvaraRadera