måndag 21 januari 2019

Stora klungor av unga icke-europeiska män som "bara är ute och går" är inte farliga, säger de värdegrundsskadade.


Bl.a Laholmare anger invandrare som skäl till otrygghet, polisen: "Man är rädda för klungor av människor som går"

I den årliga trygghetsmätningenmätningen som Laholms kommun gör, nämns "utländska människor/invandrare" som en av de saker som skapar otrygghet.


Jag säger: - Människans flyktbeteende är historiskt nedärvt och utan det skulle vi inte överleva. 

Nedan följer sedvanliga kontraidikatorer, som försöker få oss att inte lita på vår egen ryggmärgsreflex, utan på deras hopplöst korrekta värdegrundsfantasier.

---------

– I vissa kulturer är det vanligare att 10-15 personer är ute och går och det tar ju upp en hel cykelbana. Jag tolkar det som att det är grupper av män eller kvinnor som inte är kriminella, som ibland är ute och går.  Men jag har inte någon statistik som stödjer att det här är annat än vanliga Laholmare. Det kan både vara ungdomar, karlar eller kvinnor. Jag vill inte säga att det är en fördom men jag kan förstå att en del kan bli rädda av 15 karlar, säger Kristian Nilsson.


Är det inte just en fördom?

– Det är väl det. Men det är vanliga människor och jag tycker inte det är läskigt, säger Kristian Nilsson.

ÄVEN KARIN MARTINI, tillförordnad säkerhetschef, tror såklart att enkätsvaren handlar om vanliga snälla människor som bara är ute och går, och inte har något ont syfte, t.ex att barnaråna, gruppvåldta, åldingsmisshandla, knivmörda, skjuta ner eller bara förnedra. 

– De skriver att de möter gäng med ungdomar. De kanske ropar saker eller beter sig annorlunda. De kanske kom till Laholm förra året och har anpassat sig till vårt samhälle nu. Introduktionen fungerar och jag tycker inte att du ska blåsa upp det här, säger politiskt värdegrundsskadade Karin Martini. 

Nä, introduktionen fungerar bevisligen inte. Och vi rasistsvenskar ska låta bli att ständigt "blåsa upp" saker och ting, tycks Karin Martini mena. Och det vore ju alldeles för mycket begärt att nykomna lär sig att uppträda som vanliga icke hotfulla svenskar.

Parenteserna nedan är mina invändningar/ Carina.

Kontraidikatorsvärldsmästaren själv René León Rosales ,är forskningsledare på Mångkulturellt centrum och expert på "vardagsrasism" (= fullkomlig naturlig skräck för ev livshotande händelser).

René Leo´n Rosales – Med risk för att låta petig men hur vet man att någon är utländsk?( Gissa tre gånger, herr Kontraindikator!!) Den bedömningen görs bara på utseendet (Nä, språket och beteendet!!). Man tycker att vissa kroppar inte hör hemma här som mörkhyade eller mörkhåriga medan andra kroppar som är mer ljushåriga, (vem sa det??)inte passerar som utländska, men det kanske kommer från Tyskland eller Polen (nä, olika beteende!!). Jag vet (??) att det finns starka föreställningar kopplade till olika utseenden, mörka kroppar (??) kan väcka otrygghet (erfarenhet!!) även om det är vem som helst (Odokumenterat eget påhitt!).

HAN SÄGER ATT MAN ofta glömmer klassanalysen kring nyanlända. (Klassanalysen? Vad har den med saken att göra!!)

– Nyanlända har kanske inte möjlighet att skaffa bil utan får cykla eller gå (Inte svenska ungdomar heller!!). I mindre städer där många använder bil syns de som inte har råd (Nyanlända är oftas klädda i det senaste, vinterkläder, skor, nya mobiltelefoner!!).

Samhällsdebatten (var finns den??) spelar också in kring frågor om otrygghet.

– Otryggheten är kopplad till stämningar i samhället och föreställningar om personer med utländsk bakgrund som ”de andra” (Läs brottsstatistiken själv, herr Kontraindikator!!). Det är också så att de här personerna själva kan uppleva att alla inte tycker om dem eller att de har utsatts för aggressiva handlingar och därför hellre rör sig i grupp än att gå själv (Ja ojojoj, så är det ABSOLUT, det är alltid ejsvenskar som är offer......!!).

På samma sätt förändrades debatten i Sverige på 1990-talet under kriget på Balkan.

– Nu kan vi se att den gruppen är väldigt bra integrerad i samhället, säger René León Rosales. (Eller hur, herr Kontraindikator, något som icke-europeiska invandrare inte vill och svårligen kommer att bli!!)




2 kommentarer:

  1. Jag skulle tro att den där Martini är störd, inte skakad.

    SvaraRadera