fredag 13 juli 2018

Utfärdar härmed en varning för dagens Sommarpratare Åsa Wikforss.

Det här är första gången jag skickar ett av mina egna blogginlägg i repris. Men det är av nöden påkallat, jag måste varna för programmet med kvinnan, som enligt egen samt SRs illrött färgade expertis, kommer att berätta för alla svenska rasister, nazister och fascister att dom har fel syn på verkligheten och sanningen. Däremot har hon och hennes gäng helt "rätt" om allt. Det måste vi andra förstå.




MÅNDAG 25 SEPTEMBER 2017

Filofnoskiga Rummet P1.

Jag satt i bilen på motorvägen söderifrån på väg mot Stockholm. Slölyssnade på ettan, och hörde nånting om "faktaresistens" och hörde en kulturmarxist lalla i ämnet, det vände sig i magen och reflexen i pekfingret fungerade exemplariskt. Kanalbyte för att rädda den mentala hälsan från kommunistisk illröd propaganda. Och blodtrycket. 

Men, så kom den där pockande nyfikenheten.....Ska man verkligen bara rådissa? Lämna walkover? När man helt obemärkt kan ta sig in i fiendeland och smyglyssna för att möjligtvis försöka förstå deras kotterisamtyckande utifrån. 

Sagt och gjort. Det har sen tagit mig veckor att landa efter den upplevelsen, men här kommer den.

Programmet såldes in som "Falska nyheter och säljande retorik: Vilken status har kunskap och sanning i dagens medielandskap? Filosofen Åsa Wikforss diskuterar med hjärnforskaren Andreas Olsson och medieexperten Anders Mildner." Låt mig då med en gång säga det ni redan anat, alla i programmet tyckte lika och nån diskussion förekom inte, bara ett väl hörbart uppskattande gnuggande på varandras ryggar och axlar. 

"Faktaresistens", "kunskapsresistens" och "sanningresistens"" är ord som borde behandlas med varsamhet, för om nån snor orden, ja då är dom ju lika värdelösa som "rasism", "värdegrund" och "islamofobi". 

Och tyvärr, det finns enligt Filosofiska Rummet bara resistenta personer i Trumpgängets högerpopulister, inte i de fina, ädla vänsterextrema kulturmarxistiska kretsarna som alltid har rätt i SR och SVT. 

1 kommentar:

  1. Kunde dom inte nån gång berätta om STASI, eller kan det bero på att dom är STASI-s motsvarighet i Sverige. I DDR gick det en spion på 89 personer. STASI-chefens motto var att jag vill veta allt om alla. Och han såg till att STASÌ levde i Stalins anda, även efter Stalins död.

    SvaraRadera