tisdag 17 juli 2018

Myndighetsutplånaren.


Allt han tar i.
11 kommentarer:

 1. Hur kan denne Dan "kräks" Eliasson få den ena efter den andra chefspositionen? Han har ju misslyckats på alla ställen där denne SD hatare dragit fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har varit "tillförordnad biträdande chef vid Säkerhetspolisen" och fick väl reda på mycket skit om politiker där. En svensk J. Edgar Hoover medvandrares ord.

   Radera
 2. Raymond Zweigberg2018-07-18 09:08

  Jag prenumererar på nyhetsbrev från MSB. Fick ett i går. Inte ett enda ord om alla bränder som pågår i Sverige. Känns som om MSB har missat något i sin tjänsteutövning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om dom blundar så har det inte hänt nåt. Bekvämt.

   Radera
 3. Det är nästintill kränkande att se honom I TV uttala sig.

  SvaraRadera
 4. Skogslandet Sverige lånar flyg från Italien. Jag fick ett mejl från journalistkollegan Thord Lindgren som bor i Ryssland. Han berättade om de ryska brandflygen som tar 40 till 60 kubik med vatten. De helikoptrar vi nu använder tar cirka en kubik, och de italienska brandflygen tar sex kubik.

  Redan 2014 erbjöd Ryssland sina plan, men då tackade Länsstyrelsen i Västmanland nej.

  Att fråga Ryssland om hjälp verkar inte finnas på kartan i den upptrappade svenska konflikten med Putin. Jag övertygad om att oppositionen stöder regeringen i det här fallet. Nu står vi här handfallna igen. Regeringen och statsministern lyser med sin frånvaro.
  Lotta Gröning
  https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/radslan-sprider-sig-varfor-lar-vi-oss-aldrig/
  DGDF

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ryska planen Iljushin-76 tar 59 kubikmeter vatten, har sålts till bl.a. USA:s brandväsen.

   MSB:s operativa chef (hon har tidigare arbetat med bl.a. migrationsfrågor) säger idag i Expressen att Ryssland inte erbjudit någon hjälp med vattenbombande flygplan.
   Detta beror ju förstås på att MSB eller svenska regeringen inte har bett om hjälp från Ryssland - annars hade man ju från rysk sida svarat på förfrågan. För övrigt erbjöd vare sig EU eller Italien självmant om assistans med sina flygplan utan först sedan MSB hade ansökt om sådan hjälp svarade man positivt! Det står på MSB:s hemsida tydligt och klart.
   Man kan på goda grunder anta att vare sig MSB, regeringen eller den s.k. oppositionen vill ha hjälp av Ryssland - hellre låter man skogen brinna ner!

   Radera
  2. Nackdelen med Iljusjin Il-76 och för den delen den ombyggda Boeing 747:an (90 m3) är de behöver en flygplats och jag kan tänka mig att det tar tid att fylla upp dem. Då vore det bättre med Beriev Be-200 som fyller 12 m3 på 14 sekunder jämfört med Bombardier 415 som fyller 6,1 m3 på 12 sekunder. Den har dessutom dubbla marschfarten.

   Radera
 5. Varför drabbar dessa bränder mestadels Sverige och inte våra grannländer? Får obehagliga tankar... Blodsven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker exakt så. Det är en del av den brända jordens politik.

   Radera
 6. Ingen ide att skaffa brandflyg till Sverige om det brinner under semestertid.

  SvaraRadera