söndag 29 juli 2018

Leif GW i mästarform om Rikskatatrofen.

Leif G W Persson: Dan-Eliasson-spaning

-"Under Dan Eliassons tid som rikspolischef var det polisiära eländet en väsentlig del av den polisiära vardagen. Över hela skalan från vanliga tillkortakommanden till närmast schemalagda katastrofer. För ett halvår så sa regeringen tack och ajö till Eliasson – och mera ajö än tack faktiskt – och utnämnde honom i stället till chef för Myndigheten för samhällelig beredskap. Väl där har han knappt hunnit värma upp sin kontorsstol innan halva Sverige står i ljusan låga.


Olyckskorps-spaning
I min mailkorg kraxar olyckskorparna i kör och den som det handlar om är just Eliasson. Den enda rimliga förklaringen till det som drabbar honom och alla andra som berörs av hans myndighetsutövning måste väl ändå vara att han själv är direkt inblandad i det elände som tycks vara hans ständiga följeslagare. Nu senast att han skulle ha åkt runt och tuttat på våra norrländska skogar. Nej, jag tror faktiskt inte det. Jag tror att han har otur helt enkelt och tyvärr i en omfattning som trotsar varje försök till statistisk förklaring.



Olycksfågel-spaning
Enligt mina källor i Rosenbad är Eliassons nuvarande jobb en tillfällig historia. Till årsskiftet avser regeringen nämligen att utnämna honom till ambassadör och eftersom vi inte haft krig med ryssen på drygt två hundra år hoppas jag innerligt och för allas vår överlevnad att han inte hamnar i Moskva."

3 kommentarer:

  1. Raymond Zweigberg2018-07-30 08:12

    Leif GW som Rikspolischef kunde väl vara något att hoppas på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle vara spännande. Tror tyvärr inte han orkar längre.

      Radera
  2. Skulle vilja se the end på Never ending story Eliasson. Helst så långt borta ifrån makten som möjligt. Men han är som Gubben i lådan dyker upp var som helst...
    DGDF

    SvaraRadera