måndag 30 juli 2018

Ingvar Persson, aftonbladet, folkets värste fiende.

LEDARE

Kryare kan ingen vara

INGVAR PERSSON De sjukaste får betala nätdoktorns vinst.





 Vad krävs för att år efter år traggla på som ledarskribent och krönikör på aftonbladet. Knäck i lurarna? Noll ryggrad? Hjärnan inlindad i isoleringstape? Knapp ledsyn?

Idag ger sig Ingvar Persson, som en hackande skata, på nätläkarföretaget Krys Vd Johannes Schildt i en hel ledare. En ledare utan nån form av sans, nyans, balans. Det är fel på Kry, det är fel på nätläkarförekomsten, det är fel på VD Johannes Schildt och alla andra VD:ar, men framför allt så svider det i gamla kommunisthjärtan att nätläkarna  - tjänar pengar. 

För inte är väl aftonbladet intresserade av varför dessa företag poppar upp och blomstrar? Vad är grunden? Tänk, Ingvar Persson, tänk! 

Om vår skattefinansierade välfärd kommit svenska folket till godo, om inte väntrummen var knökfulla med dygnsväntetider, om inte sjukhusen bad folk att inte komma, om inte patiener dör i vårdköer, om inte folk skickas hem och avlider på sin egen tröskel, om inte dödssjuka barn tvingas vänta på golvet bland kräksjuka och mässlingsmittade, om inte vårdpersonalen hade gått sönder av stress och dåligt ledarskap......... 

Då hade VD Johannes Schildt och hans glimrande affärsidé inte ens kommit till skrivbordet. 

När folket tacksamt ilar till den enda räddning som står till buds vid sjukdom, då sitter aftonbladets ledare och svär ve och förbannelse över räddningen.

2 kommentarer:

  1. Istället för att gnälla på privat företagsamhet borde landstingen kanske öppna för egna "nätdoktorer"? Ingen logistik från något håll innebärandes att läkaren kan "se" fler patienter per timma och patienten slipper kanske resa tiotals mil. Troligen och förhoppningsvis får man folk tillbaka på jobbet fortare.

    Sedan slipper man frotteras med vem som helst, slippa bli smittad eller skjuten. Man började av pur avundsjuka förmånsbeskattas privata sjukförsäkringar vilket medför att bara de bäst betalda har råd och företagen får räkna med längre sjukskrivningar något som tidigare regeringar droppat i knät på dem.

    SvaraRadera
  2. Avunden är kanske den starkaste av dödssynderna. Aftonbladets ekonomi är väl inte så stark just nu.

    SvaraRadera