söndag 1 juli 2018

Jobbansökan.

John Lundqvist till Skånetrafiken
Hej skånetrafiken,
det här är en jobbansökan. Har ni något trevligt chefsjobb inom tågtrafiken att erbjuda? Det skulle vara kul att jobba inom en organisation som inspirerade Ulf Lundell genom att mynta uttrycket "En inställd avgång är också en avgång".
Jag kan inget om tågtrafik, är helt ointresserad av att lösa problem och tycker att kunder mest är ett onödigt besvär. Jag känner att jag skulle passa in bra hos er. Dessutom saknar jag all förmåga att skämmas när jag levererar undermåligt. Det är ju alltid någon annans fel.
Jag tänkte att jag skulle passa bra in hos er eftersom ni också håller på att lära er grunderna inom tågtrafik. Jag lär mig, precis som ni, väldigt långsamt och är ärligt talat rätt arbetsskygg men jag tror inte att det skulle vara ett problem hos er.
Jag tänkte mig att jag kunde ansvara för informationen till tågresenärerna. Det bör räcka om jag jobba 1-2 dagar i veckan. Resten av dagarna kan vi väl bara låta resenärerna gissa själv om det kommer ett tåg. Förr eller senare kommer det väl ett tåg och resenärerna har ju knappast bråttom någonstans.
Sen när det gäller lön och prestation så antar jag att det räcker att man vill försöka. Att uppnå resultat kan vi låta andra göra.
Ni kan skicka anställningskontraktet direkt och så ses vi när vi ses.

1 kommentar:

  1. Jävligt träffande satir. Ingen välbetald ansvarig i toklandet behöver ta något ansvar för sin inkompetens. Blodsven

    SvaraRadera