onsdag 4 juli 2018

Egenmäktig svensk kyrka vill skrämma Thoms Gûr till tystnad.

Den borgerlige debattören Thomas Gür pop-up-seminarium i Almedalen, med tema brott, straff och våldsmonopol, höll precis på att rundas av, efter ett resonemang av Gür där han ifrågasatte straffrabatt på bland annat våldtäkter. 

Strax skulle en frågestund äga rum inför en intresserad publik. Men innan några frågor hann ställas valde Mats Hermansson, som är domprost i Visby stift och sympatisör till bland annat Ship to Gaza, att avbryta föredraget med hjälp av en högljudd klockringning. 

På frågan om varför man valt detta störande av mötesfriheten svarade domprosten “Jag tyckte det var fara å färde. Då ringer vi i klockor”. Flera av åhörarna undrar nu om svenska kyrkan härmed ställer sig på förövarnas och våldtäktsmännens sida.


Katerinamagazin

7 kommentarer:

  1. Fader förlåt dem, ty de veta icke vad de göra?

    SvaraRadera
  2. Mer politik,än Jesus kyrkan. Enligt upogift, är det två procent av medlemmarna,som är aktiva i kyrkan, de andra är medlemmar, tills förhoppningsvis,just sån här maktdemonstration inträffar, och inte längre. Undrar, hur mycket han skänker av sin feta lön? Lätt att sitta på sina höga hästar.

    SvaraRadera
  3. Thomas Gürs 9,5 teser – detta fick domprosten att ringa i klockorna
    https://samtiden.nu/2018/07/thomas-gurs-95-teser-detta-fick-domprosten-att-ringa-i-klockorna/

    SvaraRadera
  4. kloka damen2018-07-05 08:24

    Kristna och judar är utsatta i Sverige, det borde biskopen begripa och ligga lågt. Skolbarnen fick inte ha avslutning i kyrkan, alla kors tas bort. Svenska flaggan är snart ett inne blott. Vi ska anpassas till den nya religionen med böneutrop och förstå vilka som är våra herrar.

    SvaraRadera
  5. Tack Carina att du sprider Katerinas och tidningen Samtidens sanna budskap att vi inte ska ha några falska profeter i Svenska Kyrkans skepnad.
    Religion är en personlig ideologi. Domprosten agerar precis som Kataolska Kyrkan gjorde när Luther år 1517 spickat upp sin teser.
    - Då, tysta Martin. Nu, tysta Thomas.
    Återigen en bekräftelse på att det är rätt (var för mig) att lämna Svenska Kyrkan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gömde att det är Mässkalle som skriver

      Radera
  6. Lämnade kyrkan för många år sedan, då för att spara in en slant och för att det var lite si och så med min gudstro. Idag däremot hade man lämnat föreningen illa kvickt men av ideologiska skäl främst. Svenska kyrkan verkar helt vilse i pannkakan

    SvaraRadera