söndag 17 juni 2018

SVT: "Så fuskar svenskarna med bidrag".


SVT: -En kvinna i Nyköping kunde kvittera ut barnbidrag och andra ersättningar trots att hon inte bodde i Sverige. 


Av Försäkringskassans beslut framgår att de slutade betala ut barnbidrag efter uppgift om att kvinnan vistades i ett land utanför EU med sina barn från och med juli 2016.
Men då kvinnan hävdade att utlandsvistelsen bara var tillfällig och att fyra av barnen studerade i landet återupptogs utbetalningarna.

 ????????????????

Men enligt Försäkringskassans kontroll studerade inte barnen, och då de förväntades vara borta från Sverige längre än sex månader stoppades utbetalningarna på nytt från och med oktober 2016.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kvinnan har också uppgett att hon reste tillbaka till det andra landet i slutet av november 2016. Där födde hon ett nytt barn och kom tillbaka till Sverige med alla barnen i mitten av juni 2017. Men hon informerade aldrig myndigheterna om att hon skulle resa tillbaka till det andra landet.

Därför beslutade Försäkringskassan att dra in kvinnans rätt till föräldrapenning, barnbidrag och flerbarnstillägg, totalt 186 518 kronor.

Kvinnans make har uppgett att hans fru inte kan betala tillbaka pengarna eftersom hon inte har något inkomst.  (Vilken kanonskräll!!!)

Lyssna nu på svensk dum-dumbeskäftighet: -"Men det tar Försäkringskassan inte någon hänsyn till med motiveringen att kvinnan själv orsakat de felaktiga utbetalningarna genom att inte informera om sina förändrade boendeförhållanden." Titta i stjärnorna efter svenska arbetares pengar, försäkringskassan!

 BTW, vilket är "det andra landet" dessa svenskar bor i, SVT???????????

SVT - go fuck yourself.


OBS. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

10 kommentarer:

 1. Dags att dra in de permanenta uppehållstillstånden. Endast tillfälliga för icke-medborgare samt tuffa krav för medborgarskap inklusive självförsörjning under flera år. Inga som helst bidrag naturligtvis för icke-medborgare.

  SvaraRadera
 2. Sveriges skattebetalare är utsatta för mycket grova rån.
  Regeringen är medhjälpare till brottsligheten.
  9 sept

  SvaraRadera
 3. En helt sann historia ur verkliga livet:
  2001 beslöt man att alla bidrag av en viss typ i Tensta skulle hämtas personligen, detta gällde för juni månad.
  Strax över 50% dök aldrig upp!
  Kan man gissa att det i dessa fall gällde sådana som hade en fejkadress i Sverige, och bodde utomlands?
  Agerade soc på detta? Såvit jag vet, inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. En till:
   En arbetskamrat i Kärrtorp visade mig sin grannlgh 45kvm, 18 namn på dörren. Ingen där, bara en person som kom och hämtade posten en gång i veckan..
   Gissar att fejkboende är mer utbrett än man allmänt tror.

   Radera
 4. Tänk att vi låter regeringar robba oss på våra surt förvärvade slantar.

  SvaraRadera
 5. Regeringen pratar ju ofta om "allas lika värde". Vad man nu menar med det. Skulle vilja att de utvecklar pratet om "allas lika värde" vad beträffar inkomst, boende, utbildning och hälsa/vård.

  SvaraRadera
 6. Det går inte. Då skulle ” vissa grupper känna sig utpekade”.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samt att deras vidriga lögner skulle bli avslöjade på nolltid. Blodsven

   Radera
 7. Och "Holllywood-frun" då? Och hennes mor bor hos henne och uppbär pension i Sverige. Pension som inte får tas med utanför EU...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pensionen får väl tas med till utlandet oavsett var man bosätter sig. Men den beskattas ju - med ca 25 % - av svenska staten innan den skickas iväg. Har jag missförstått detta? Mats/Malmö

   Radera