onsdag 27 juni 2018

P4 Stockholm bjöd i en elefant i studion för att sen låtsas att den inte fanns.

Varje dag sker 50 fall av illegal sopdumpning i Södertälje, rapporterar P4 Stockholm. Trots så kallade ”sopspioner”, samt att kostnaderna för sopavgiften har sänkts. Ändå så rör det sig om 20 000 fall av illegala dumpningar varje år och kommunen ser ingen minskning.Kostnaden för att städa upp soporna uppgår till minst 20 miljoner kronor per år.  

Vaaaad ska vi nu göra åt detta? Det var en rafflande stund vid radioapparaten, då de två kvinnliga programledarna skulle söka anledningar till detta skitbeteende, och också fundera lite kring vad som måste göras för att få ett stopp på folks absoluta likgiltighet inför andras närmiljö. Man tycktes inte kunna skylla allt på de legitma syndbockarna, dvs "rasisterna", och inte på "EU-medborgarna" (=tiggarna), inte på huliganer, och inte på NMR. Så därför blev det en mimande dans i tysthet runt skuldfrågan, jag menar SR kan ju inte skuldbelägga en enskild grupp. 

Fast vi vet ju alla vem som bor i Södertälje. Och vi vet ju alla att årets politiker (S) bär ansvaret där.

Vaaaad tycker då radiojournalisterna att Södertälje bör vidta för åtgärder? Det blev en intressant dialog där de fvå försökte erinra sig metoder som förr i tiden alltid funkat, dvs troll mot skräp och Skogsmulle

Lycka till Södertälje kommun.

3 kommentarer:

  1. I det bostadsområde jag tidigare bebodde hade vi i början två sopcontainrar. papper/wellpapp och "övrigt"
    Funkade sådär. Mycket restaurangmatsopor bland wellpappen. (områdets karaktär därvid förklarad)
    Därefter kom sopsotering 8 behållare för olika ändamål.
    Funkade inte alls.
    Sen flyttade jag..

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Matsopor" var överhuvudtaget inte tillåtna i NÅGON behållare!

      Radera
    2. Argus:
      Kanske ett klokt beslut.Annars faller mig "Skogsmulle" väl in,för att lära nya befolkningen,hur man upphör sig bland oss civiliserade.

      Radera