onsdag 6 juni 2018

Dödsannons.

Fritt översatt från the Times.
Dödsannons

Idag sörjer vi en älskad gammal vän, Sunt Förnuft, som varit med oss i många, många år.
Ingen vet säkert hur gammal han var, eftersom födelseattesten för länge sen försvunnit i byråkratin. Han kommer att bli ihågkommen för att ha bevarat sådana värden som:

- Att veta när man bör gå in - och ut ur regn;
- Varför den morgonpigge fågeln får masken;
- Livet är inte rättvist;
- Och kanske det var mitt fel.

Sunt Förnuft levde efter enkel och sund ekonomisk politik (gör inte av med mer än du kan förtjäna) och klar insikt (vuxna, inte barn, är dom som bestämmer).

Hans hälsa började svika och fick ett snabbt förlopp när välmenande men förhärskande regelverk infördes. Rapporter om en 6-årig pojke som anklagades för sexuellt övergrepp för att han pussade en jämnårig flicka; Tonåringar som avstängs från undervisningen efte att ha använt munsköljmedel efter skollunchen; och lärare som fått sparken en utåtagerande elev, fick honom att må sämre och sämre.

Sunt Förnuft förlorade mark när föräldrarna angrep lärarna för att de gjorde deras jobb, att försöka uppfostra deras bråkiga barn, när de själva hade misslyckats.

Tillståndet förvärrades än mer när skolorna behövde inhämta medgivande från föräldrarna om de tilläts dela ut solskyddskräm ellerhuvudvärkstabletter till eleverna; men inte tilläts informera föräldrarna om grava saker som  t.ex gravida elever som sökt abort. Eller tappade  som här i Sverige när lärararna används som fundamentalisters redskap att betvinga de små eleverna in i dogmatisk religion.

Sunt Förnuft tappade lusten attt leva när kyrkorna blev fanatiska vänstermegafoner; och kriminella behandlades så sanslöst mycket bättre än brottsoffren.

Sunt Förnuft led svårt när vanliga människor inte tilläts försvara sig och sitt hem från inbrottstjuvar, och tjuven istället fick skadestånd för misshandel. Eller som i Sverige när ISdödare får ett helt nytt liv gratis, och vuxna män behandlas som tvååringar av eliten.

Sunt Förnuft gav slutligen upp viljan efter att en kvinna misslyckats med att begripa att en nybrygd kopp kaffe var varm. Hon spillde lite på knät, och fick genast ett enormt belopp i ersättning från restaurangen.

Sunt Förnuft hade redan förlorat,
-sina föräldrar, Sanning och Tillit,
-sin fru Diskretion,
-sin dotter Ansvar,
-och sin son Rimlighet.

Hans fem styvbröder har överlevt honom;
- Jag Har Rättigheter
- Jag Vill Ha Det Nu
- Det Var Nån annans Fel
- Jag Är Ett Offer
- Betala Mig För Ingenting.

Det var inte många som kom på begravningen för det var väldigt få som märkte att han var borta. Om du fortfarande minns honom, skicka det här vidare. Eller gör som majoriteten och gör ingenting.

  

2 kommentarer:

  1. Verklighetens Sverige i dödsrunan.
    Punkt å slut.

    SvaraRadera
  2. Sunt förnuft saknas hos politiker när man hela tiden gastar ut sitt hat mot SD som nazister och alla epitet dom kan smeta på med. Politikers beteende visar på vilken låg nivå dom befinner sig på. Ouppfostrade från barndomen och osympatiska som vuxna. Hela sjuans gäng ser jag som missanpassade. Därför ser Sverige ut som det gör.

    SvaraRadera