fredag 15 juni 2018

Buuuuhhhuuuuu - jag vill inte ha min maskot, jag vill ha deras!!!


Det är vargen «Zabivaka» som är maskot under sommarens fotbolls-VM i Ryssland. Enligt FIFA er han en liten, men vild fotbollspelare. Zabivaka är snabb, modig och en fena med bollen. 

Under fotbolls-VM för damer nästa år är det däremot "Etie" som ska vara maskot. Hon beskrivs som en ung kyckling med passion för fotboll och hela livet. Etie är dotter till tuppen "Footix" som var maskot under männens fotbolls-VM i Frankrike 1998. 

-"Detta ser inte bra ut. Kyckling kan ha dubbel betydelse, både som liten och mesig. Och är det nånting de kvinnliga fotbollsspelarna inte är, så är det mesar, däremot tuffare än alla andra." Anser kvinnorna själva.

Det var i Sverige (-var annars, mina vänner-) debatten om skillnaderna på maskotarna först blossade upp.– Vi borde ha fått en maskot som visar styrkea, säger Linda Wijkström, generalsekreterare för damernas elitefotboll i Sverige. 

En Boa-orm kanske? Som väser och hugger bollen som en riktig kvinna.
NRK



2 kommentarer:

  1. Raymond Zweigberg2018-06-16 11:09

    Tänk om alla beskäftiga feminister ägnade sig åt att förhindra sånt som är viktigt typ de skyhöga antalet våldtäkter i Sverige som begås varje år, könsstympning med mera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom borde skämmas för att kalla sig feminister, jag vet faktiskt inte vad dom är? Kommunistislamister?

      Radera