måndag 12 mars 2018

Vi kan lika gärna sparka statsministern, justitieministern, regeringen,"oppositionen",det går lika mycket åt helvete med som utan dem.Polis sedan 1981, skriver på
FB:

-Myndigheterna i Sverige har blivit lika handlingsförlamande som regering och riksstad ..........
Polisen grep en ung man som påstod sig vara 16 år. Han misstänktes för brott av enklare karaktär. Han greps eftersom han inte kunde identifiera sig (häktningsskäl tre). Nåväl poliserna lyckades hitta hans uppgifter eftersom han endast någon vecka tidigare släppts från häktning (pga sin ringa ålder) för ett mycket allvarligt brott (mordbrand). Man kunde konstatera att han (genom samordningsnummer och daktning) var misstänkt för en rad andra brott.

Polisen kontaktade Migrationsverket och fick till svar att den unge söker asyl i Sverige men eftersom han inte kommit till intervjuer har man avskrivit honom ... Eh.... Man sa vidare att han är välkommen att söka asyl igen.... Alltså en ny ansökan.... Kontakt togs med socialtjänsten..... Där hade man föga intresse eller kanske rättare sagt ingen möjlighet att ta omhand denna brottsaktiva typ 16-åring. Gränspolisen tvådde sina händer eftersom Migrationsverket inte var intresserad ... Där stod nu polisen med en 16-årig pojke (hemmahörande i ett land långt utanför EU) som ingen bland alla myndigheter vill ta om hand.

Eftersom inte ens den förordnade gode mannen var intresserad kunde polisen inte ens förhöra honom.... Han släpptes ut och kommer högst sannolikt begå nya brott (eftersom han gjort det sedan han anlänt till Sverige)..
Han skulle tas i förvar enl. Utlänningslagen men det fanns inga förvarsplatser och man ville då inte sätta honom i annat förvar än det Migrationsverket har varvid han försattes han på fri fot ...det fanns inga förvarsplatser mer än polisarrest/häktesplatser och det ville man inte besluta att använda för någon eller några dagar..... Så det blev fri med tvång att anmäla sig hos polisen. Detta tämligen tandlöst eftersom han hållit sig borta från sin asylutredning så kommer han självklart inte infinna sig hos polis.

Vi kan inte fortsätta att vara blåögda och tro att människor kommer i gott syfte. Vi har fått ett rykte att i Sverige kan man enkelt begå brott, att inte riskera straff och att lyfta bidrag på allt för många högst enkla vis. (Många med flera namnuppgifter, får av Migrationsverket bidrag. En och samma person kan få flera bidrag eftersom man registrerat sig i olika namn. Ingen tycks dock kontrollera att bidragen skickas till samma konto)...Utvisad man greps för brott. Han hade en mängd falska id-handlingar. Det visade sig att han ska utvisas enl. beslut av Migrationsverket. Även denne, trots många brott och öppna ärenden, fick försättas på fri fot.....

Jag kan fortsätta denna rapportering i all oändlighet eftersom liknande ärenden inkommer till "min" arrest flera gånger varje pass jag jobbar (dvs minst fyra pass/vecka)....
Nu får det väl ändå vara nog!!

5 kommentarer:

 1. Tror inte alls att det är nog med dessa galenskaper.
  De fortsätter så länge tokstollarna har regeringsmakten.

  SvaraRadera
 2. Ingen orkar engagera sig. Släpp fångarna loss. In i förvar bums med utlänningar som inte har att göra i Sverige.Tillfälliga förvar borde gå att finna i hela landet. Inte fasiken kan man släppa ut brottslingar.Regeringen verkar apatisk, medans vi folket, är urförbannade på Sveriges politiker. Sverige har förvandlats rekordsnabbt till ett uruselt land som snart ingen vill leva i.

  SvaraRadera
 3. Personligen tror jag att det gått upp för den rödgröna sörjan att deras dagar är räknade. Man kan se trenden i hela Europa. De verkar avvakta med det mesta och hoppas enbart på nytt förtroende i valet i höst. Samtidigt så tror jag de vill lämna ett veritabelt helvete till dem som eventuellt tar över makten för då kan de skylla på de nya makthavarna i precis alla lägen. De rödgröna politikernas och det sovande folkets minne är uppenbarligen lika långt som en guldfisks minne så de kommer aldrig att ta på sig skulden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sovande folket vet inte ens att alternativa media finns. Svenskarna slumrar i sin tro att sossarna fixar det mesta.Stad efter stad i landet håller på att krackelera. Den senaste är Umeå. Tack för att ni valde Sverige var det en som sade.

   Radera
 4. Hur människor vid sina sinnens fulla bruk,överväger att rösta på 87áns kriminella politiker 9 sept,går över mitt förstånd.
  Svensson

  SvaraRadera