onsdag 24 januari 2018

Reaktioner på den här radiointervjun, tack?

Elevkårsordförande: -"Ja, vi tycker väl att det är en självklarhet att det ska finnas mensskydd och tillgång till det här då, oavsett vart man befinner sig och vilken situation man hamnar i. Och vi ser väldigt mycket på att folk..helst tjejer då då....som använder mensskydd, att en del stannar hemma eller går hem från skolan för att man får mens.Och man förlorar timmar, och får frånvaro, vilket påverkar studierna."

Erik Blix, förstående: -"Men om det finns mensskydd på skolan, då är man mera benägen att komma till skolan den dagen också?"


Elevkårsordförande: -"Jaa, om du hamnar i den situationen på skolan, och att det finns tillgång till det." 

Erik Blix: - "Var det svårt att få skolan att acceptera er idé om gratis mensskydd till tjejer?" 

Elevkårsordförande: - "Nä, det skulle jag inte säga, det är vårat påverkansutskott och dom har gjort enkäter, och forskat väldigt mycket i det, och sen lagt fram det till våran skolledning, som i sin tur har accepterat det, och finansierar det hela."

Erik Blix: - "Hur funkar det i praktiken då, måste man hämta dom hos skolsköterskan, eller finns dom på toaletterna?"

-Elevkårsordförande: --"Nä, det är väl det som är syftet, för ofta om det finns hos skolsköterskan, så kan det va lite skämmigt att gå dit och hämta, så vi har en liten box på tjejtoan, och på dom könsneutrala toaletterna då, så att man kan gå och hämta när man behöver."  

Jag lyssnade med munnen gapande. Jag ville flytta till en annan planet, en planet där alla varelser som får mens ändå kan tänka själv, och planera för månadsblödningen, genom att som i alla tider alltid ha med sig ett litet mensskydd. Gratis? Hurså? Ska kommande arbetsgivare stå för gratis mensskydd för att dagens människor utan snopp i fortsättningen ska vara benägna att komma till jobbet? 

Undrar vad som händer om en snubbe med kraftig skäggväxt plötsligt behöver raka sig, måste inte han då få gratis rakhyvlar på båda killtoaletten och på de könsneutrala toaletterna?  Eller har inte killar nåt eget påverkansutskott som kan forska väldigt mycket i saken?

SR

6 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. För att travestera en fras av Fredrik Reinfeldt: Dagens ungdomar är mentalt handikappade och tror att "någon" skall ta hand om dem och garantera deras välfärd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu svär jag i kyrkan, men det verkar som tjejer är mer mentalt handikappade när det gäller att bli omhändertagna än svenska killar.

      Radera
    2. Nä, smartare!
      Dessutom: om de såg till att bliva gravida behövs inget mensskydd. På ett tag i alla fall.
      JJ

      Radera
  3. Sänk skatten eller ta bort den helt för pensionärer. Dyra mediciner och läkarbesök kostar.

    SvaraRadera
  4. Ha,ha,ha,ha.....................
    Låter som en rapport från dasslocket.
    Tjejer ni måste växa upp och bete er som bildade individer.
    Suuuuuuuuuck

    SvaraRadera