torsdag 14 december 2017

Vilket lag hejar du på i kvällens EUtoppmöte?

Loserlaget( Tyskland, Sverige, Grekland, Italien och Österrike) som är solidariska med varandra i EU-toppen - eller vinnarlaget (Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien) som är solidariska med de egna medborgarna?


EUländerna ska diskutera sin framtida migrationspolitik ikväll. Rådets president har hamnat mitt i stormens öga, sedan han kritiserat fördelningen av migranter, som dom kallar flyktingar.Striden står mellan öst och väst när stats- och regeringscheferna ikväll ska diskutera migration över en gemensam middag i Bryssel.


Ledarna från Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien i den så kallade Visegrad-gruppen kommer med stort självförtroende till EU's toppmöte, efter att Rådets president, Donald Tusk, har kritiseret EU's obligatoriske omfördelning av "flyktingar" som »splittrande« og »ineffektivt«. Vilket väl inte ens Merkel och Löfvén kan förneka, handen på hjärtat?


Men politrukledarna från Tyskland, Österrike, Sverige, Italien och Grekland är på kollisionskurs med  Donald Tusk och Visegrad-länderna.
Tysklands kansler, Angela Merkel, tog vid sin ankomst avstånd til Donald Tusks uttalande. 
»Vi måste vara solidariska inom Unionen«, sa Angela Merkel, som avvisar »selektiv solidaritet«.
Sveriges statsminister Stefan Löfven annonserade att han minsann direkt skulle bränna till Donald Tusk om uttalandet, och sätta honom på plats. -"Presidenten uttrycker inte majoritetens åsikter."Jorden skallrar i Bryssel.


Orbán har med sig 2,3 millioner underskrifter från Ungerns medborgare till Bryssel. Visegradländerna säger att det inte är en mänsklig rättighet att flytta till EU, och väljer att skänka 260 miljoner till EUs afrikafond. 

7 kommentarer:

  1. Behöver du ens fråga OSS?
    Vi kämpa ju för sanning rätt och vett!
    Skita ej ner oss med herr Löven @ consortes.
    Bitte!!
    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  2. Carina ! När det gäller Österrike är det den avsatta regeringens beslut,som ännu ligger till grund.Nu har detta land fått ett nytt styrande som väntas tillträda före julen.öFP/FPÖ som båda är mer än kritiska till EU kommer att följa en annan linje.
    De andra två du nämnt är ju beroende av tyskt bistånd eftersom de står vid KK`ns rand !
    Att Svittsaren jamar med,beror ju i sin tur på landet Absurdistans brist på normalt förstånd...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra! Jag hoppas mycket på Österrikes nye ledare, jag är säker på att han kommer att välja vett och förstånd för österrikarna.

      Radera
  3. Länder som Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern parasiterar på övriga EU-länder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur parasiterar dessa länder på övriga EUländer? OSA

      Radera
  4. Jag tycker att EU parasiterar på folket som bor i EU-länderna. Läs boken "Kamp för Europa" av Paul van Buitenen (EU-tjänsteman och revisor) så förstår man mer om varför EU bör skrotas.

    SvaraRadera
  5. Jag håller per automatik med alla som motarbetar EU!

    SvaraRadera