måndag 11 december 2017

-Vi som inte fick va med, men måste få rubriker ändå.

Å, så sorgligt. Att behöva ge sig på en fullkomligt klanderfri konung för att få rubriker i pressen. Själv blir jag gränslöst dyster över att feminister måste vara så oklädsamt missunsamma och avundsjuka. Alltid. Det står mig faktiskt upp i halsen. Inga kvinnor slås ut för att dom är kvinnor. Dom är inte med i matchen för att de inte ännu uppnått lika remarkabla framsteg som årets hedervärda Nobelprisvinnare. 

Dessutom avskyr jag verkligen när idag levande personer tar sig friheten och uttolkar vad sedan länge döda storheter skulle ha tänkt/tyckt och sagt i nutid.

 Räknar också med att det bara är en tidsfråga innan feministerna attackerar bordsplaceringarna vid högtidliga tillfällen, ty varför ska dom behöva sitta bredvid män?

11 kommentarer:

 1. Navelskådarna hittar alltid ett litet,litet ludd att snurra runt sitt pekfinger.
  Leve vår Konung,hipp,hipp.........

  SvaraRadera
 2. Alfred Nobel hade gillat detta. Så här skrev han: "Öfver hela min återstående realiserbara förmögenhet förfogas på följande sätt: kapitalet, af utredningsmännen realiserade till säkra värdepapper, skall utgöra en fond, hvars ränta årligen utdelas som prisbelöning åt dem, som under det förlupne året hafva gjort menskligheten den största nytta.

  ...

  Det är min uttryckliga vilja att vid prisutdelningarne intet afseende fästes vid någon slags nationalitetstillhörighet sålunda att den värdigaste erhåller priset, antingen han är Skandinav eller ej."

  Märk väl, "hafva gjort menskligheten den största nytta". Inget genuskorrelerat, rättvisemärkt eller på något annat sätt anpassat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Argus har återigen med skarpt öga och sinne noterat att den värdigast skall erhålla priset.
   Mässkalle

   Radera
 3. Men "ladies" adresserades ju speciellt!
  Jag fick, till exempel, inte något om nämnande.
  Kul att Christina verkar vara i form. Enda kunglighet jag skakat näve med. Hennes make var närvarande...
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. @JJ, Jag tolkar konungens ord, att han inkluderar alla (närvarande) män i "dear friends". Därmed förstås att HM tillhör han-könet. De nya i familjen är inte prinshens utan prinsar och prinsessor.

   Varför HM inte sa, dear lady friends är uppenbart. Adressfraserna bör ej ses pragmatiskt utan att han sätter kvinnorna före männen- Något som vi svenska män anser både självklart och rättvist. Däremot förekommer det frekvent att andra män flyr och lämnar kvinnor och barn efter sig.

   Radera
 4. Det är verkligen synd om kvinnorna, speciellt om dom som inte fick Nobelpriset. Men då måste ju Agnes Vold glädja sig åt att kvinnorna har alla chanser att fostra (haft det under lång tid) barnen, och att ge dom en meningsfull skoltid. Nästan all personal i förskolan och i grundskolan har ju rätt kön. Att sen pojkarna går vilse i damdjungeln lär hon inte bekymra sig över.

  SvaraRadera
 5. Hade det bara suttit feminizter i kommitén, så är jag säker på att Måna Sahlin fått ekonomipriset. Blodsven

  SvaraRadera
 6. Lugna Eder!
  Om trettio(?) år kommer kanske min dotterdotter att dyka upp där.
  25% polska som hon ju är.
  I madame Curie´s fospår.
  ( Ej, vad det gäller moralen, föhoppningsvis...)
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 7. @JJ, Rätt tänkt manlige broder. Dock i skarp konkurrens med mina sonsöner. Må bäste kvinna eller man bli den utvalde. ;-)
  Mässkalle
  P.S.
  Föreslår att din dotterdotter studerar vid andra lärosäten än svenska då utbildningen försämrats av biologiska faktorer s.k. genusvetensksp
  Ref. Ivar Arpi https://www.svd.se/sa-blev-genusvetenskap-overkyrka-i-lund
  Tyvärr bakom betalvägg

  SvaraRadera
  Svar
  1. På den gamla goda tiden dogo folk efter att hava förtärt "hetvägg"...
   Jungman Jansson

   Radera
 8. Jag har inte mycket till övers för feminismen i den form den odlas här i Sverige.
  Den dagen feminismen ägnar sig åt att stödja och hjälpa ALLA kvinnor som drabbas av ondska och vidrigheter så skall jag lyssna på den. Ingen står upp för alla våldtagna och gängvåldtagna kvinnor, inte ens rättsväsendet. Inte heller för könsstympade barn, kvinnor drabbade av hedersvåld, barnbrudar med mera. De ägnar hela sin tid åt att fördela sitt mensblod, byta namn på yrkesgrupper, vägra inse att flickor är flickor och pojkar är pojkar samt andra synnerligen suspekta och meningslösa kampanjer. Dagens feminister sår hat och splittring och sedan gnäller de när de stöter på motstånd. Jag säger släpp egoismen och väx upp.

  SvaraRadera