fredag 8 december 2017

Integrationsplikten skulle ha införts för minst trettio år sen i hela Sverige.–  Vellinge kommun vill tydliggöra att individen har ett eget ansvar för att integreras i samhället, säger moderata kommunalrådet Carina Wutzler.

Kommunerna ska idag erbjuda en frivilliga kurs i samhällsorientering, men i Vellinge gör man kursen obligatorisk. Alla nyanlända och även anknytnings- och anhöriginvandrare måste gå kursen i Vellinge och dessutom klara ett test efteråt, annars dras ersättningar in.

De ska också göra framsteg i SFI svenska för invandrare och följa aktivitetsinsatser. Även de som är föräldralediga måste gå samhällsorienteringskursen.

– Det är just för att vi tror det är viktigt att alla får den här informationen och sedan också att det avslutas med ett tydligt test, säger Carina Wutzler.

Intervjuaren på SR, Daniel Velasco, tar på sig hela Sveriges Radios bekymmerspanna med tusen veck, och ställer förnedringsfrågan om HUR alla stackars offer/invandrare ska klara detta:-  "Hur gör man med sina barn då om man är föräldraledig, till exempel?" 

Ridå ner. 

Halledudande - da, de offfer-ierade
invandrarna och deras stora familjer kanske bara kan- via tolk förstås -  fråga närmsta dubbelarbetande svenska skattebetalande par hur i all världen dom gör.2 kommentarer:

 1. kloka damen2017-12-08 16:40

  SFI eleverna skrattar åt dumsvenskarna som betalar folk för att lära sig svenska.
  Kan inte utlänningar försörja sig själva från dag 1 ska dom låna till sitt uppehälle. Själv fick jag dras med studielån ett antal år, lätt var det inte.
  Min egen välfärd har jag själv betalat flera gånger om. Den håller nu på att ätas upp av en aldrig sinande ström från långtbortistan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ärligt inte förstå daltet? Idag läste jag att nyinvandrade skulle få gratis skjuts till och från hälsoundersökning. ????????????
   Jag tror Sverige hade varit ett helt, enat och civilserat land, om de som kommer till hit fått kämpa själva för sitt nya liv och uppehälle, som i andra länder. Som svenskarna när de utvandrade till USA. Denna upphöjda gräddfil som vi öser över migranter skapar vi och dom, och är inte bra för någon.

   Radera