lördag 25 november 2017

Idag talade Jimmie Åkesson i Norrköping. Och nej Lena Mellin, Sverigevänner är inte superpessimister.

Det Jimmie Åkesson sa var mästerligt på så många sätt, tydligt, visionärt, analytiskt, moget, modigt, både traditionellt och djärvt. Ingen kan ha lämnats oberörd när han talade om det land våra politiker vill lämna över till våra barn, till de kommande generationerna. 

Jimmie Åkesson talade med stor självsäkerhet och framtidstro för partiet och Sverige.  Suverän - den bäste politiker landet haft på decennier, kanske någonsin.


Kvällspressens Lena Mellin och KG Bergström lyssnade inte, eller också hade dom inga batterier i i sina hörapparater. Förlåt, men med den insinuationen sagd, menar jag att aftonbladet och expressen nog bör hitta vaknare politiska bedömare med nutida vassare eggar.

Mellin: "Sverigevänner är superpessimister."



Nej Lena Mellin, Sverigevänner är inte superpessimister.

Men vi läser nyheter i andra medier än aftonbladet, därför vet vi precis hur det står till i det land som du  förmodligen är superoptimist över. 

Vi vet hur det ser ut med  polisbristen, kriminaliteten, sexbrotten, gruppvåldtäkterna, skjutningarna, kalifatens övertag av våldsmonopolet (läs för guds skull hårresande reportage i din egen tidning!!), vi vet att barn och äldre rånas och misshandlas och att forskare säger att brottsststistiken mot svenskar ökar konstant. Vi vet att patienter dör i vårdköer och att mammor föder barn i bilar, att i stort sett alla yrkesgrupper utsätts för hat, könsord och dödshot, vi vet att skolorna är sämst och att 80-100 åriga människor lämnas att dö i sina hem i brist på äldreboende och omsorg. Vi vet. Vi är realister. Och vi behövs för att lösa dom problem som sömngångarna ställt till och numera aktivt blundar för.

Lena mellin är supertragisk.

10 kommentarer:

  1. Min kommentar jag skrev under Gina föregående borde ha hamnat här.
    Lena Mellins tid som politisk kommentator är definitivt över.
    Vem orkar lyssna på hennes värds
    frånvända gnäll...
    DGDFria

    SvaraRadera
  2. Det gäller nog att inte läsa AB, då kan man verkligen bli pessimistisk.

    SvaraRadera
  3. Det märkligaste är att det är vi "pessimister" som är sanningssägare lååångt innan de andra fattat galoppen. Jag vill påstå att jag är realist med både en mörk och en ljus syn på framtiden. Mörk är den när jag befinner mig i det offentliga rummen men är högst osäker på om jag verkligen befinner mig i Sverige.

    Ljus är den då jag samtalar med andra svenska och det är uppenbart att majoriteten har fått upp ögonen. Även om jag inser att det återstår en långvarigt och riskfyllt arbete att stoppa utvecklingen och sedan rätta till den. En bra början är att fimpa alla bidrag till samtliga "nysvenskar" och istället sätta dem i beredskapsarbeten. Det stoppar pullfaktorn och skar även en liten pushfaktor.

    SvaraRadera
  4. Av all slaskmedia i landet tronar Aftonslasken i topp..Om det sedan enbart har med deras uråldriga, kanske delvis senila skribenter att göra,får de betygsätta som läser deras smörja för 23:-/dagen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. På botten, menar du!
      Jungman Jansson

      Radera
  5. "Samhällets observatörer" Mellin o K-G lever av presstödet, så man kritiserar ingen som har makten. Däremot är man livrädd för alla som genomskådat hela skiten. Blodsven

    SvaraRadera
  6. Sur-Lena kan ha sina negativa åsikter för sig själv + Aftonslasken.
    Vi som vill att Sverige skall återgå till det underbara land vi hade,
    före kraschen är många.
    De som gillar våldtäkter,mord och övergrepp kan lämna landet.
    Nord Korea kan kanske bereda plats åt dessa fanatiker,
    typ Sur-Lena.
    2018

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, lugn och fin nu!
      Någorlunda acceptabla land är nog, trots
      allt ,en bättre beskrivning...
      Jungman Jansson

      Radera
  7. Inte f-n vet jag om det är tillåtet men lite kan vi väl hylla våra flickor och pojkar i curling lagen!
    De levererar varje år!
    Strongt.
    Jungman Jansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sporten är lysande. De sopar banan varje år. Önskar att sopbilen hämtar curlade ensamkommande till deponin för att bygga upp sina hemländer.
      Mässkalle

      Radera