måndag 23 oktober 2017

Maktlös och överkörd demokrati.

För några veckor sedan beslutade politikerna i Vellinges kommunfullmäktige att införa ett tiggeriförbud på sex platser i kommunen med hjälp av lokala ordningsföreskrifter. Tanken är att förslaget ska börja gälla vid årsskiftet.

Länsstyrelsen: "Beslutet är inte förenligt med ordningslagen.

De upphäver Vellinges beslut.– Vi konstaterar att beslutet strider mot en grundläggande förutsättning i ordningslagen och därför ska upphävas, säger Ola Melin på länsstyrelsen i Skåne.

Först kör maktfullkomligheten över oss med pekande på paragrafer, sen med sitt mera diffusa tyckande, och till sist dunkar dom oss i huvudet med sitt absoluta tolkningsföreträde.

7 kommentarer:

  1. VI VILL INTE HA TIGGARE I SVERIGE!!!!
    Hör ni de´ alla småpåvar som sitter & styr & ställer i VÅRT land!
    MÄNNISKOR SKALL ARBETA OCH GÖRA RÄTT FÖR SIG!
    Oscar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast det verkar bara gälla somliga, Oscar. De som får bajsa, skita ner, vandalisera, leva på våra skatter, bryta lagar och missbruka vår allemansrätt gills inte av arbetsnormen.

      Radera
  2. kloka damen2017-10-24 11:54

    Ingen ordning med ordningslag. Hur tänker folk egentligen.

    SvaraRadera
  3. Var i förmiddags hos min husläkare.I väntrummet träffade jag på en man,som det skulle visa sig, liksom många av oss hos Carina,bott i utlandet.
    Vi kom i samtal om det lite olik lokala vansinne som nu råder i vår hemstad.Hur allt har förändrats,till det sämre med åren.
    Slutligen sade jag,"ja även landets Grundlag har lagts åt sidan".Varpå min nyvunne vän tillade,att vi numera har 3 olika rättssystem.
    Började fundera,och sade "ja en för oss infödda,och en annan för de nytillkomna".
    Varpå han fyllde på med den tredje..."Islamska lagen som alltmer breder ut sig" ! Ridå !!

    SvaraRadera
  4. I en rasande fart pågår islamiseringen och snart är koranen vår enda bok. Vi vet ju vad som händer om man inte böjer sig illa kvickt.

    SvaraRadera
  5. kloka damen2017-10-24 14:55

    Glöm inte Iran, på några timmer efter Schahens fall blev Iran en islamistisk stat. Det kan hända här också. Jag är rädd på riktigt, många lallar på och fattar inte vad som håller på att hända i Sverige.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Än kan med oväns blod ett fält här färgas rött". Tror jag min kollegas grabb diktade.
      Jungman Jansson

      Radera