onsdag 9 augusti 2017

Vad var avsikten med "mångkultur", statsminister Löfvén. Please explain.


Intressant inlägg kopierat från Victoria Broman.

Lunchade med en vännina för en tid sedan. Jag har funderat mycket på det vi pratade om sedan dess. Väninnan är förlossningsläkare på ett sjukhus i Göteborg. Jag frågade henne om förlossningskrisen var på riktigt? JA! Svarade hon. Det är värre än så. Problemet är att det saknas barnmorskor till antalet barn som föds.

Jag frågade också förhållandet mellan etniska svenska födslar kontra utlandsfödda mammor.Utan att tveka sa hon: " det känns som vartannat barn som föds är invandrarbarn. Bland invandrare är somaliska kvinnor överrepresenterade.
Hon sa att svenska kvinnor är generellt "besvärligare" att tillfredsställa men somaliska kvinnor är lättast eftersom de är vana att föda barn och accepterar att det gör ont. De kan ha bott i Sverige i över 15 år, fött 5 barn utan att kunna prata ett enda ord svenska sa hon.

Min andra vännina som är barnmorska och jobbar i Stockholm vittnar om samma sak.
Jag kan inte släppa tanken om barnafödandet bland icke integrerade mammor. Vilka krav det kommer att ställa på samhället!
Jag har även vänninor som arbetar som lärare på förorterna och berättar om fullständigt kaos och analfabetism bland många barn födda i Sverige som går på mellanstadiet. De berättar om svårigheter att nå föräldrarna.
Under min tid som anställd inom folktandvården och vårdgivare till barn med somalisk- och även andra invandrargrupper var karies överrepresenterade inom gruppen. Även andra problem som uteblivande och tolkbehov.
Om denna grupp inte tvingas till jobb och egenförsörjning och männen lär sig att här måste de skaka hand även med en kvinnlig lärare, läkare eller tandläkare så har Sverige förfallit mycket tidigare än vi kan ana.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar