fredag 3 mars 2017

Värnplikt? Försvara vår fred, frihet och vårt land? Var god stör ej.Lou Bendrot i metro: - "Återinförandet av värnplikt är ett slag i magen för alla oss ungdomar, födda 1999-2000, som ser fram emot ett sommarlov jobbandes vid cafékassan eller ett ledigt lov vid stranden.Egentligen spelar det ingen roll vilka sommarplaner som går i kras, problemet är att Sveriges regering invaderar den grundläggande rättigheten att bestämma själv. Jag vill verkligen inte utföra värnplikt.

 Jag ser gärna och hellre ett svenskt Nato-medlemskap, särskilt när mitt alternativ just nu kan bli att spendera en sommar i en gyttjepöl iklädd militärgrönt."

6 kommentarer:

 1. Han kan vara lugn inte en dj-l som vill ha sverige.
  I vart fall Europas panelhöna...
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 2. Hela försvaret, inklusive flygvapnet är ett stort skämt, vi får förlita oss på 5-6 luftvärnsrobotar, ett 70-80 militärer och några bandvagnar...ja och naturligtvis DC3:an som försvarar Gotland ....bäva månde Putin.

  Stefan H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen rapport från Ville Valle i Söderhavet?
   Jungman Jansson

   Radera
  2. Är åter tillbaka till Sverige. En fantastisk upplevelse från franska Polynesien även om vi varit där tidigare. Enda missödet var den trasiga bommen för storseglet. Min systers dotter Felicia ville inte åka hem hon satt på flygplanet och vinkade till hela ö arkipelagen och hade en liten tår i ögat..!

   Stefan H

   Radera
  3. Läser just om Bligh och Bounty myteriet.
   Inte många av männen ombord på den skutan ville åka hem från Tahiti till England.
   Jungman Jansson

   Radera
 3. Sveriges armé utrustas med ärtrör och slangbellor.
  En dagisfröken måste medfölja curlingbarnen!

  SvaraRadera