lördag 11 februari 2017

Läs alternativmedia - så slipper ni manipuleras. -Det var en gång en dansk och en svensk som anslöt sig till IS i Syrien.

Och nu är tillfångatagna i Turkiet.

 I Sverige lär vi inte få veta annat än att denne svensk hade åkt till Syrien för att arbeta som hjälparbetare. Välkommen hem till en dunbolsterbäddad Hästensäng med fri försörjning, puss,puss,puss.

I dansk media/Politiken däremot får vi det närmaste vi kan komma sanningen, Politiken skriver att dessa båda män är IS-krigare och anhållna misstänkta för terrorbrott. "Dansken" med libanesiska rötter, och "svensken" med irakiska rötter är båda misstänkta för att ha tränats i vapenhantering och i sprängmedelstillverkning i flera månader i Syrien, och nu var på väg mot Europa. (Bilder styrker misstankarna).

 De senaste 10 dagarna har de båda, som dolt sig under en mängd olika namn,  suttit i turkiskt förvar. Hustrun till "svensken" har berättar för svenska myndigheter att  hennes man anslutit sig till IS och tagit med sig båda deras döttrar dit. 3 kommentarer:

  1. Om det inte var blodigt allvar, bokstavligen, så skulle det få mig att tänka på Bellmanhistorier. "Det var en svensk, en dansk och bellman."

    SvaraRadera
  2. Titta på SVT Nyheter så faller din uppfattning.

    SvaraRadera
  3. Idag (söndag) kan du läsa Dagens Nyheter sidan 18 högerspalten.

    SvaraRadera