måndag 2 januari 2017

Sveriges moraliska hybris är verkligen vämjelig.

Professor Stefan Hedlund, GP: - "Flyktingkrisen är på väg att i grunden förändra Sverige. Det mest oroväckande är att vi ännu bara befinner oss i början, och att ingen kan överblicka de fulla konsekvenserna på längre sikt. 

Bortom bördan på statens finanser, och den akuta krisen på bostadsmarknaden, har vi att se fram emot en ökande belastning på sjukvård och tandvård, som samtliga flyktingar har rätt till och kommer att behöva mycket av, på skolor som kommer att få ta emot stora skaror ensamkommande barn, på tolkar och lärare i svenska för invandrare, och på olika delar av vital infrastruktur.

Allt detta är djupt oroväckande, och det vilar ett mycket tungt ansvar inte bara på sittande regering utan även på övriga partier som bidragit till att krisen för Sveriges del har blivit så mycket värre än i våra grannländer, Tyskland undantaget.

En starkt bidragande orsak till denna utveckling ligger i den djupt egocentriska svenska uppfattningen av det egna landet som en moralisk stormakt. Vi har med stor glädje uppträtt som världssamvete."

6 kommentarer:

 1. Högmod går före fall!
  Det kommer att sluta med, att våra självuppblåsta vänsterpolitiker,
  kommer att stå där ,som världens fåntrattar.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr tar de hela landet med i fallet.

  SvaraRadera
 3. Det är folket som står för lidandet som politikerna har orsakat.
  Danmarks förre statsminister hade Sverige som skräckexempel bl.a. under Reinfeldts vanstyre.
  Reinfeldt fick också kritik under intervjun för att han isolerade Sverigedemokraterna,så gör man inte i en demokrati. Första gången i mitt liv fick jag erfara hur hemskt det är att leva i en diktatur.
  Löfven är tyvärr inte ett dugg bättre som åker och kryper på alla fyra för saudierna.

  SvaraRadera
 4. Bilder av fyra personer för "human rights" vilket i deras fall betyder att betala inget eller så lite skatt som möjligt. Inkomsterna slussas emellan många olika bolag som de i understa bilden äger tills det finns inget kvar för skattmasen. För alla miljoner som tanten W fick för "jobb" utomlands, betalade hon inte ett öre i skatt. Goda sossar allt enligt "regelboken": skrika högst, betala nada.

  SvaraRadera
 5. Sossarna tar verkligen för sig av våra skattepengar.
  Idioterna som röstat fram lurendrejarna
  har hål i hövvet.

  SvaraRadera