onsdag 11 januari 2017

Grövsta stölden hade aldrig hänt om SD fått bestämma redan 2010.

Sättet på vilket flyktingmottagandet delvis finansierats med biståndspengar har tidigare kritiserats, bland annat i höstas av Riksrevisionen. En färsk rapport visar att bara en tredjedel av pengarna som tagits från biståndet kan tillräknas fler flyktingar.


Bo Forsberg är generalsekreterare i biståndsorganisationen Diakonia.
-När vi tittar på antalet asylsökande har de ökat med omkring 70 procent om man tittar tillbaks, medan avräkningarna ökat med 500 procent och då står det inte i proportion till antalet asylsökande som kommer.– De är inte de fattiga som ska betala för asylsökande. Men om man nu gör det och det finns en politisk enighet om det, då bör man i alla fall vara transparent med att visa vad det är för kostnad man täcker från biståndet.
– För det säger vi är väldigt otydligt: vart går pengarna egentligen? 

Man kan ta pengar från biståndet för mat och husrum och direkta kostnader. Men när vi tittar på siffrorna är det ju uppenbart att det går pengar till helt andra saker också, säger Bo Forsberg. 

Skattepengarna rinner mellan regeringens fingrar, ingen ansvarig bryr sig.

2 kommentarer:

 1. Jag är ganska klar i min ståndpunkt; svenska folket ska inte pungslås på mer än 0,7% av BNI vilket också är FN:s och EU:s rekommendation. Om nu svenska politiker väljer att hellre satsa på inrikes utrikes bistånd istället för hjälp på plats ska det inte drabba skattebetalarna av vilka 87% har röstat för rådande ordning. Jag hade inte gjort så men nu är det gjort.

  Sedan vill jag påstå att Bo Forsberg är en asylkramare. Hans matematiska färdigheter ger jag inte heller mycket för. Det är klarlagt av Tullberg med flera att sjuenigheten har gjort sitt yttersta för att dölja den vanvettiga politikens skadeverkningar och kostnader. Den så kallade 500 procentiga ökning torde för övrigt inte täcka kostnadernapå långa vägar.

  Ja, det är synd om "de fattiga negerbarnen i Afrika" men dessa är inte vår skyldighet att ta hand om. Vår skyldighet är att ta hand om våra gamla och barn, allt annat bygger på välvilja. Tänk på det Bo Forsberg.

  SvaraRadera
 2. 87án öppnar varken sina hjärtan eller plånböcker för dessa arma barn!
  Deras godhetshjärtan klappar i otakt.

  SvaraRadera