fredag 2 december 2016

Man måste vara maxistleninistisk stolle för att hedras i BahKunkes kulturFårskallien.

Bibliotekschefen som vill ha pöbel-bibliotek "för alla", hedras med förtjänstmedalj. Västerås populistiske bibliotekschef Niclas Lindberg har tilldelats årets Klemmingmedalj från Kungliga Biblioteket, för "Skicklig yrkesgärning".

Niclas Lindberg är alltså chefen som prisas för att personalen - och besökande läsare -  i Lindbergs biblioteksmardröm, lever sin arbetstid med hot om våld, vandalisering, vrål, respektlöshet och skräck. 

Flavums Kabinett skriver vad vi, alla älskare av böcker, lugn och ro och allmänrespekt, tycker, (utdrag ur texten): 

-"Allt oftare händer det att man hör talas om (eller talar med, för den delen) bibliotekarier som känner sig hotade på sina arbetsplatser. Det är sorgliga berättelser, sprungna ur modfällda uppsyner, om hur de kanske måste lägga halva arbetstiden på att tampas med gäng som dyker upp och vandaliserar. Eller kanske rentav känner sig tvungna att lämna platsen för den egna säkerhetens skull.

En av flera tragiska exempel på följderna står nu Villastadens bibliotek i Hässelby för. Där har det gått så långt att man tvingas hålla stängt på eftermiddagarna. Och de är inte ensamma om att ha behövt ta till den åtgärden…
Att en klick av skithögar lever ut sin förstörelselusta på en av de ur klass- & rättviseperspektiv viktigaste samhällstjänsterna vi har är illa nog. Att de därtill inte bara tillåts hållas, utan rentav stundom hålls bakom ryggen känns så obegripligt att man undrar om man inte obemärkt råkat teleporteras till Fårskallien.

För det är tydligen sterbkokta svepskäl som står på lynchmenyn, åtminstone om man får tro mediarapporteringen. Det är utanförskapskänslor hit, brist på fritidsgårdar dit… Både fan och hans moster lär hinna grina tänderna av sig innan det väsentliga ens kommit upp ur apologetsmeten.Själv säger jag med eftertryck: Svälj skitsnacket och fatta allvaret! Där man saboterar bibliotek saboterar man nämligen till slut även människor."


VLT

1 kommentar:

  1. Gör afrikaner/araber fredlösa.

    A. Nonym

    SvaraRadera