torsdag 24 november 2016

Jag känner för granen. All trees matter!


Årets julgran är ett hån mot Hököborna, en skabbräv och jordens fulaste gran någonsin tycker Hököborna i norra Skåne.

Sen Kenty Magnusson la upp en bild i går eftermiddag har reaktionerna haglat in.


”Jag har sett fula julgranar genom åren men den här vinner första pris i den bemärkelsen!” skriver en kvinna om Hököns nya julgran.

En annan kvinna skriver att hon överväger att inte komma hem till jul, på grund av den fula granen.Någon annan berömmer kommunens arbete och skriver att det kräver sin man att hitta en så anskrämlig gran.

– Om man lägger den i framstupa sidoläge och kisar lite med ögonen, så kan man låtsas att det är en avlägsen kusin till Gävlebocken, skriver en kvinna.– Det känns faktiskt lite som en demonstrativt föraktfull gest.

 ”Duger väl åt lantisarna”, skriver en annan.

Kenty Magnusson har själv en mer, möjligtvis ironiskt, positiv hållning.– Nytt för i år är att granen har två toppar, begåvats med kraftig grenväxt på ena sidan vilket kompenseras av att det saknar gren på motsvarande sida. Det ligger en hög med grenar bredvid granen och det är möjligt att dessa ska eftermonteras. Granen lutar kraftigt åt väster vilket borgar för att den kommer att stå emot de kraftiga västanvindarna.

– Granen är transportskadad och kommer att bytas ut under fredagsförmiddagen, säger Tobias Stensson, driftschef på samhällsutvecklingenheten.

Byta ut granen?? Har den inga rättigheter? Utvecklingsenheten känns obehagligt kalla och hjärtlösa och helt okänsliga för identitetspolitiktiden.

2 kommentarer:

 1. "Förbi, sade granen.
  Förbi."
  H.C. Andersen

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 2. "Älgen ensam satt och log, i en sönderskjuten skog"

  "Men ligger du stilla för ankar och boj
  och vilar från dagens seglats i din koj,
  då viskar var våg som längst skutsidan går
  Ellinor Ellinor Ellinor"

  Evert Taube

  Skål ta mig f-n Jansson....!!

  Stefan H m.fl.

  SvaraRadera