söndag 2 oktober 2016

EU vill ge illagala rätten att passera Ungern i jakten på "rikare" länder.

Väljarna idag fick frågan: " Vill du att EU ensamt ska få bestämma den obligatoriska kvoten icke-ungerska medborgare som ska bosätta sig i Ungern - utan Ungerns parlaments erkännande?" I stort, att tvinga unionen att återta förnuftet. 

Enkel fråga kan jag tycka, som inte samtycker till EUs överstatlighet, men bara 45 % (3 miljoner ungrare) av Ungerns väljare orkade masa sig till valurnan. 

Vilka bortskämda skitstövlar, när dom nu stort nog fick frågan och faktiskt tillåts säga vad dom tycker!

 Av dom som röstade, och bryr sig tillräckligt om sitt land, sin kultur och sitt folk, var det 98,3% som var på premiärminister Orbáns sida. Men det lär inte ge honom mer vind i seglen mot det stöveltrampande EUmaskineriet, eftersom folkomröstning betraktas som ogiltig p.gr.a det låga valdeltagandet. 

Skyll er själva ungrare, ni hade chansen. Men no worry, Ungern är bara ett transitland, ni tvingas bara hysa och försörja ekonomiska invandrarna medan dom väntar på ett tåg till Tyskland eller Sverige.


5 kommentarer:

 1. Den Ungerska befolkningen är vana att styras uppifrån precis som den Svenska.
  Därför blir det ena lata j--lar som inte gitter lyfta på ändalykten ens för demokratin.

  SvaraRadera
 2. Såg nyss på Agenda där man fick veta att hälften av dom som fick uppehållstillstånd i fjol var kvinnor, fast det var ca 75 procent män av dom som kom. Det förklarades med anhöriginvandringen. Då förstår jag varför det blir fler och fler kvinnor med slöja i min stad. Och fler ska det bli. Och om det får vi inte rösta. Det är milt sagt en provokativ politik som nu förs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häpnade över samma inslag. Björn och jag tittade på varandra, himlade med ögonen, och konstaterade att vi inte tror på ett ljud vad Svt säger.

   Radera
 3. Media skriver med stora bokstäver att omröstningen ogiltigförklaras. Men dom kan inte förneka att nästan 40 procent av ungrarna röstade nej till kvoten, över tre miljoner. Tillskillnad från soffliggarna så har ju dom gjort ett aktivt val. Apropå procentsiffror så har ju Miljöpartiet mycket att säga till om i Sverige, trots att dom knappt kommer över 4 procent. Men det tycker ingen i media är konstigt, kan ju bero på att dom flesta i media sympatiserar med detta lilla skitparti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt. MPs inflytande är hutlös.

   Radera