söndag 9 oktober 2016

Det ska "drabbas samman" ikväll. Och det står mig redan upp i halsen.


Lena Mellin: -"I kväll möts riksdagens åtta partiledare i säsongens första, av två, partiledardebatter. Den kommer med all sannolikhet att bli en fartig tillställning med oneliners som får oss att skratta.

"Fartig tillställning"? "Som får oss att skratta"? Kära hjärtanes, trodde Mellin varit med länge nog för att veta att det ikväll kommer att serveras en seg och överkokt söndagsstek. Ingredienserna är allt för välbekanta, uppblåsta pokerface på, dolda agendor, sifferkrig om Sverige går bra eller dåligt ekonomiskt, öppet förakt mot Jimmie Åkesson, inte ett ljud om politisk vilja, vårt trasiga land som står i våldsam brand och hur framtiden ska se ut.


Löfvén kommer att skylla allting på förra regeringen, och minst en gång kalla SD för nazister och faschister, Han kommer att ilsket härska som en fackföreningspamp, och ta varje eventuellt försök att prata politik som en personlig förolämpning.

AKB kommer att attackera Löfvén nästan som om hon vore i oppositionsställning och krystat glida runt frågan om SD, men markera starkt att hon mår fysiskt illa av Jimmie Åkesson.

Jan Björklund har stuckit in fingret i getingboet och nu laddat upp med två eller tre one-liners som kommer att uppmärksammas i pressen, efter 2018 ser vi inte honom mer. Annie Lööf kommer stirrögt att gå upp i floskelspinn, som om vi skulle glömma att hon vill ta emot 30 miljoner nya ekonomiska migranter utan att förstå att resurserna redan nu är obefintliga.


Vänsterledaren kommer att vara riktigt arg på vinster i välfärden och på SD, med allvarsam min och darrande underläpp kommer han att snudd på bedjande titta oss rakt in i ögonen.


Ebba B-T, kommer att vara saklig och mild, dessvärre kommer ingen att bry sig om henne.


MP? I rest my case.

Jimmie Åkesson kommer hela kvällen att försöka få replik på de andras påhopp.


Detta får inte mig att skratta, tvärtom vrida mig i ångestplågor och gråta.

Skulle nånting ske annorlunda än mina siarord - då kommer jag  att skratta högt och hjärtligt, om så bara av pur förvåning.


6 kommentarer:

 1. Jag kommer att se på VM-kvalfotboll i stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt. Du kommer inte att missa nåt. Och om du missar nåt, kommer jag att berätta!

   Radera
 2. "Vi ska klara att hjälpa så många flyktingar som vi kan" säger Fridolin. Han har varit ganska tyst den senaste tiden, och tur är väl det. Flummigare än så där kan det inte bli. Inte så konstigt att detta lilla skitparti snart inte har några sympatisörer kvar. Men vara med och bestämma ska dom få, det är demokrati det, säger statsministern. När jag ser vad Fridolin säger så blir jag ännu mer säker på att det blir fotboll istf debatten. Och bara tanken att se och lyssna till Löfvèn gör ju att fotbollen vinner med 100-0.

  SvaraRadera
 3. Tröttnade efter fem minuter när Lillpojken började yra. "Elevmakt" Pah!
  Inget kommer att sägas som inte upprepats tidigare in absurdum..
  Politiken/politikerna i Sverige har ALDRIG någonsin varit så usla som nu!
  Av en ren händelse är det exakt likadant i valet i USA. Skulle jag behöva välja mellan de två kandidaterna så blev det ingen..

  SvaraRadera
 4. Så här i efterhand gjorde Carina-Fina en bra sammanfattning av den politiska pajkastningen i dumburken.
  Gillar verkligen bloggen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!?!! Blev själv lite impad av mig.....;) Glad att du tycker om att vara här!

   Radera