onsdag 7 september 2016

Löfvéns skattehöjningar till kostnaderna för ensamkommande vuxna män, med vänlig hälsning från de regerande extrempartierna V och MP.I Barncancerrapporten 2016, som släpptes idag, vittnar samtliga sektionschefer vid landets barnonkologiska centrum om krisen inom svensk barncancervård.

Idag saknas 24 barnonkologer i Sverige och samtidigt närmar sig var femte pensionsålder. 80 procent av sjuksköterskorna inom barncancervården saknar specialistutbildning.

Cancer är idag den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1-14 år och varje år drabbas drygt 300 barn i Sverige av sjukdomen. Då många behandlingar är långa befinner sig runt 1000 barn under någon form av cancerbehandling varje år, behandlingar som står på spel när sjukvården saknar rätt resurser.


– Bristen på vårdpersonal och specialister inom barnonkologi är det i särklass största hotet mot en bra barncancervård. 


4 kommentarer:

 1. Supermannen har inga egna barn så han kan inte tänka sig hur barncancer-tragedi drabbar alla involverade. Det bästa som han sa på Skavlan är att ha en liten tjej sittandes i hans knä. I dom lugna vattnen simmar dom fulaste fiskar säger ett svenskt ordspråk och jag håller med.

  SvaraRadera
 2. Socialdemokraterna hatar sin egen befolkning.
  Varför satsa på svenska barn som drabbats av cancer?
  Socialdemokraterna gillar endast skäggbarn från andra länder som är välutvecklade och våldför sig på svenska barn.
  Statsministern ska nog inte ha några små flickor sittandes på sitt knä,det kan missförstås.

  SvaraRadera
 3. I januari läste jag om en liten kommun som hade underskott i den sociala budgeten. Men eftersom två ensamkommande inte kom så kunde dom nyttja pengarna som dom redan fått till att täcka underskottet. Och det var 2,5 miljoner. I en annan kommun var det fem som inte kom, där fick kommunen 7 miljoner att täppa till hålen i sociala budgeten. Man får alltså pengarna innan "barnen" kommit, ett tänkt antal. När det gäller dom ensamkommande finns det tydligen hur mycket pengar som helst. (skattepengar)

  SvaraRadera
 4. Vänsterregeringen stoppar den arbetande befolkningens skattepengar i svarta hålet.
  Skickar sedan spottlosker som tack.

  SvaraRadera