torsdag 1 september 2016

- Islamist? Var god dröj.


En rektor var allvarligt oroad över islamistiska elever, och ringde till regeringens stödtelefon om våldsbejakande extremism, telefonen inrättades som rådgivning för anhöriga och yrkespersoner av la Sahlin 2015.

Först möttes rektorn av en anonym röst som sade att ”det är många som ringer just nu”. Rektorn häpnad över telefonkön och den käcka svararen. Förväntades man rent av ställa sig i kö??

Efter sex minuter svarade ändå en kvinna. Som inte kunde svara på några frågor, men gav rektorn rådet att ringa till kommunen. Eller återkomma om fyra dagar när nån som hade mer info  skulle finnas på plats.

Rektorn blev chockad över kvinnan som inte ens tycktes veta vad hon själv gjorde där.

 Daniel Norlander,huvudsekreterare  i Sahlins senaste hobbyprojekt Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, svarade i ett mejl: ”Inte bra!”

-"Telefonen är bemannad vardagar klockan 9 till 15. Utanför telefontid kan man lämna ett meddelande på telefonsvararen och bli uppringd. Personalen ska erbjuda stöd på svenska, engelska, arabiska och kurdiska.Man måste också ha respekt för att den som svarar inte alltid omedelbart kan ge svar på alla de frågor som ställs." 

Denna Stödtelefon måste vara en mycket speciell tribut till en kvinna som lyckats fiffla sig igenom svensk politik i ett helt yrkesliv.


SvD

4 kommentarer:

 1. Regeringens stödtelefonlinje är en enda stor BLUFF!
  En billig lösning på ett stort problem.

  SvaraRadera
 2. Hoppas det är betalnummer för sahlin är ju van vid det numera.
  s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner att jag måste påpeka att det är ett grundlöst och illasinnat rykte att stödtelefonlinjen är en betallinje och att pengarna går till Mona Sahlins konto..

   Radera
  2. Utbrett missförstånd. Tack!

   Radera