söndag 25 september 2016

Hur nazi-knark styrde kursen på vår historia.Boken The Total Rush – engelsk titel, Blitzed –som kommer ut här i oktober,  berättar en anmärkningsvärd, och i stort sett dold, skildring om tredje rikets beroende av knark som kokain, heroin, morfin och framför allt metaamfetamin, och effekten på Führern. I slutet av sitt vanvettigt onödiga liv var Hitler bara en svag och ynklig pundare med sönderstuckna vener.  

Boken har översatts till 18 språk och har blivit en bestseller. Den beskriver hur otroligt viktigt det är att vi förstår, att dom som tar makten i världen är lika ofullkomliga och svaga som andra. 

Att lämna över rätten att bestämma - att styra över oss - till dom som hävdar att dom vet bäst, är smartare, mer karismatiska och mer kraftfulla, kommer alltid att vara farligt och ytterst dumt. Det spelar ingen roll om dom är politiska ledare, kändisar, eller tillhör den s.k eliten, ingen av oss är övermänsklig eller välsignad med ett allt seende öga. I själva verket är det på många sätt tvärtom, eftersom deras sjukt förhöjda syn på sig själva som allsmäktiga, ökar med anseendet. 

Kunskapen i boken känns som en bekräftelse på alla mina misstankar och farhågor om Sverige och EU idag.

.

3 kommentarer:

 1. David Ingvar har skrivit om Hitlers läkemedelsmissbruk. Amerikanerna ville veta vem Hitler var. Kartläggningen om Hitler blev klar 1943, men blev inte offentlig förrän 1973.Hitler är nog den mest dopade alla kategorier. Han fick ett metadonliknande preparat, stora doser av gifterna belladonna och stryknin. Han fick stora doser kokain med mera. Han fick också testosteron som gjorde att han var besvärlig med kvinnorna (han hade en perverterad sexualitet). Han fick sammanlagt över 70 olika mediciner/preparat. Det gjorde att han mot slutet blev alltmer förvirrad, bisarr och irrationell, med våldsamma utbrott. I sin paranoida megalomani blev han alltmer galen. Hur kunde denna man med så tydliga patologiska drag få den ställning han fick, lagligen. Och hur kunde han få behålla den så länge och med alla abnormiteter leda sitt land mot undergången och i ett av historiens mest ohyggliga folkmord föra miljoner landsmän, judar och andra in i förintelsen. Hur var detta möjligt. Det tål att funderas på i dessa dagar.

  SvaraRadera
 2. De var på kanylen.

  SvaraRadera
 3. Dessa "nyheter",som påstås publiceras i en ny engelsk bok,är det idag mer än 50 år sedan,jag läste om. Av någon underlig anledning är allt vad som handlar om 3:e riket,och deras ledare av speciellt intressant för engelsmännen,ute på sin Ö.
  I detta sammanhang kan jag påminna om,att deras Churchill var gravt alkoholiserad och började varje dag sin ranson,med två glas Whisky... Men det har man kanske redan tidigare skrivit en bok om ?

  SvaraRadera