måndag 26 september 2016

Hördudu, Löfvén, är det så här vi ska ha det? Del 1.

Vet du om det och inte agerar?Eller är du så långt från verkligheten att du inte ens vet hur svenska folket har det med din politik? 

Anders Ågren M: -Rent svineri på Umeå järnvägsstation .

-Ett litet antal individer har mer eller mindre ockuperat väntsalen på järnvägsstationen och använder det som sovplats. De skrämmer iväg vanliga resenärer som därmed inte kan/vågar utnyttja väntsalen som det är tänkt. De resenärer som försöker använda väntsalen blir enligt uppgift bryskt utkörda av dessa individer.

Likaså har personerna ”ockuperat” vindskydden utanför på perrongen. Det har också startats eldning på perrongen.

Personerna uträttar stundom sina behov i papperskorgar (!) i väntsalen. Avföring smetas på väggarna i toaletten. Enligt rapporterna från städbolaget är det återkommande blod och avföring utsmetat på toaletten. Den rengöringsfirma som kommunen har avtal med har sagt upp avtalet. Personalen menar att det helt enkelt inte går att jobba under dessa förutsättningar.


Det var delar av den upprörande rapport vi fick på styrelsemötet i tisdags.Nu tvingas vårt kommunala bolag tredubbla väktarbevakningen, och det kommer att öka kostnaderna för bevakning med en miljon kronor under vintermånaderna. En miljon kr!!

Händelserna har självklart polisanmälts. Men situationen fortgår, och den tragiska nyheten sprider sig uppenbarligen bland tågresenärerna att det är laglöst land på Umeås järnvägsstation i centrum.
Nog är det åt h-vete att detta får fortgå?Men oerhört märkligt att inga lokalmedia har rapporterat om detta. Inte vad jag har sett i alla fall. För mig var det en nyhet, det som presenterades på sammanträdet. Polisanmälningar brukar ju snabbt uppmärksammas i media i andra sammanhang. För detta har hållit på hela sommaren.Men det kaos som råder på järnvägsstationen är det inga journalister som rapporterar om.2 kommentarer:

 1. Ja men det är ju planenligt, 87ans drömland skapas successivt.
  Lite skit här å där får vi vänja oss vid.
  Äcklade får vi inte bli.
  Snart förvinner väktarna också ,vi får klara oss så gott det går själva.

  SvaraRadera
 2. Sverige är verkligen ett skitland i ordets rätta bemärkelse.
  Besöka en offentlig toalett numera är inget man gör frivilligt. Tiggarna håller till i hela min stad och vandrar fritt in o ut till restaurangernas WC.
  Ingen vågar säga till att toan är för gästerna. Vem vill anmälas till DO???

  SvaraRadera