fredag 5 augusti 2016

Rashataren Vusi Kubheka.


Nyheter24: -"Därför rensar jag bort mina vita vänner från Facebook".  Vusi Kubheka berättar varför han tar bort många av sina vita vänner från Facebook.

 FB är på gott och ont, gott är det när man hittat sin nisch och riktiga människor där. Jag har många goda och roliga FBvänner som bekräftar min passion för samhälle och politik, många andra som inte skulle trycka gilla på alla mina åsikter, men som ändå vill vara min vän. Vi kan dela annat, roliga hundar och dansande pingviner, vi ger varandra glada skratt och delar med oss av sorg och besvikelser. Man kan ibland behöva rensa bort "vänner" för att man står för långt ifrån varandra, eller bara inte har nåt gemensamt längre. Det är OK. 

Men, den som rensar ut människor i akt och mening på grund av hudfärg, den är en Hitler. Varken mer eller mindre. En avskyvärd människa, med en avskyvärd  och diskriminerande människosyn.

 I mitt svekfulla land tilåts denne rasist blomma ut i full medial frihet. Medan om allt vore precis tvärtom, så skulle Vusi Kubneka och hans vänner explodera i kränkthet; "black lives matter", och artikeskribenten brännas på bål.

3 kommentarer:

 1. Jag rensar också ut obehagliga människor i min närhet.De som inte håller måttet får foten.
  Rasist är jag inte men jag vill bara umgås med trevligt folk.
  Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rensar du ut efter hudfärg?

   Radera