tisdag 2 augusti 2016

Margot Wallström blottar regeringens totala kabelbrott när det gäller extremfattiga.Daniel Schatz, SvD:

-"Frihet, jämlikhet och broderskap förbyttes mot skräck, sorg och död när 31-årige Mohamed Lahouaiej-Bouhlel plöjde in en lastbil i de nationaldagsfirande folkmassorna på Promenade des Anglais i Nice den 14 juli. Utrikesminister Margot Wallström (S) framhöll i kölvattnet av dådet att en av terrorismens grundorsaker står att finna i den utbredda världsfattigdomen (TT 15/7).

Men fattigdom gör inte människor till terrorister, konstaterar terrorismforskningens nestor Walter Laqueur, snart fyllda 96 år, när jag talar med honom i telefon två dagar efter Nice-dådet. Historieprofessorn hänvisar till en uppsjö av faktaspäckade böcker, däribland Princetonekonomen Alan Kruegers ”What makes a terrorist” (2008), som slår hål på myten om sambandet mellan fattigdom och terrorism.

Medan 700 miljoner människor lever i extrem fattigdom, återfinns världens fattigaste länder inte bland de mest terroristtäta. Den våldsbejakande extremismen frodas varken bland de utblottade i Nairobis slumkvarter eller hos de kastlösa i New Delhis kåkstäder."

Margot Wallström är så islamiserad så hon  inte noterat de 700 miljoner svältande och utblottade människor utanför svenska  välmående HVB-hem. 

Ministern verkar vara från vettet och hennes förryckta uttalande om fattiga människor styrker detta.

1 kommentar:

  1. Utrikesblondinen borde vara tyst samt stanna i Värmland och inte visa sin dumhet.

    SvaraRadera