tisdag 23 augusti 2016

Löfvén: - Vi ska ha ordning och reda på den svenska modellen, det är inte tufft att gömma sig,Sedan första juni förlorar asylsökande som fått avslagsbeslut även sin dagersättning och bostad. Men av de 2 500 som hittills fått indraget bidrag är det bara cirka 100 personer som återvänt.


– Vi var nog förberedda på att det inte skulle bli så många som reste ut. säger Sverker Spaak, ansvarig för Migrationsverkets "återvändandeprocess".

Den nya lagen började gälla den första juni, den som fått avslag på sin asylansökan blir alltså av med den dagsersättning och boendet som asylsökande har rätt till.

Sedan lagen började gälla är det 2 500 (-wow-) personer som fått beslut om indraget bistånd och av dem uppskattar Migrationsverket att det är mellan 800-900 (-wow-) personer som "avvikit", där Migrationsverket inte vet var personerna är.


Det är bara omkring hundra personer som återvänt.

Intressant, Löfvén. Lagar i Sverige än nåt som invandrade eventuellt tänker bry sig om.

5 kommentarer:

 1. Törs man påminna om vad Ynkeman sade i ämnet tidgare: 60-80000 ska återvända.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och han kommer undan med det!!!!

   Radera
 2. Cyklade nyss förbi ett boende för ensamkommande. Just då satte sig fem unga män i en liten buss som var från kommunens arbetsmarknadsavdelning. Den som körde var en ung blond tjej. "Barnen" som bor där (ca 15 st) är från Afghanistan och Eritrea och Somalia.

  SvaraRadera
 3. Ynkemans chef skulle fixa dass till hela Indien. Någon som hört om det är klart ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara löftena som hörs. Verkligheten talas det tyst om, väldigt tyst.

   Radera