måndag 8 augusti 2016

EUs poliskår: - Tålamodet är slut!Det kan verkligen gå åt helvete med semestern; man kommer till en underbar sandstrand tidigt på morgonen, och upptäcker surt att dom bästa platserna redan är ockuperade med handdukar, solstolar och parasoller, suck!

Men nu har Italiens coastguard sagt BASTA! - nog är nog! Myndigheterna från kusterna och på Sardinien ligger i tjyvhåll och smyger på de som markerar strandplats på nätterna, och bötfäller med €200.

Krafterna bakom operation Safe Sea säger att detta missbruk av turister som försöker sno åt sig bästa beachplatsen är vida spritt. och är orättvist mot dom som följer reglerna. 

I lördags lyckades Livorno nita 37 solstolar, 30 parasoller och handukar - och till och med några badkläder. 

Den italienska polisen har nu fått benägen hjälp av en mycket upset engelsman som varje natt smyger runt och tänder eld på alla tyskars badhanddukar. För detta ska han adlas i sitt hemland. 

På vissa hotell har man fått en halvtimma på sig, att låta badlakanet ligga kvar vid poolens solstolar.  Funkade hyfsat, bortsett från det briljanta semesterutbytet mellan en italiensk och en tysk familj. Den italienska familjen på fem personer hade stressat iväg för att hinna svälja lunchen på halvtimmen, men en tysk man hade kollat in när dom drog och lagt ett tidtagarur på handdukarna, ställde sedan legala krav på platsen i solen efter exakt 30 minuter. Det blev rätt tråkig stämning när den italienska familjen kom tillbaka efter en hel timme.

 Den europeiska unionen för gemensam valuta, kärlek och fred på jorden. 


5 kommentarer:

 1. Vassa armbågar överallt!

  SvaraRadera
 2. En tysk som klagar på att andra lägger ut handdukar. Ha Ha

  SvaraRadera
 3. Inget trevligt ställe att resa till!

  SvaraRadera
 4. Min upplevelse av tyskar på utlandssemestern är inte positiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tyskar i Tyskland bara beröm!
   hur de beter sig annorstädes är mig helt obekant..

   Jungman Jansson

   Radera