lördag 13 augusti 2016

Det osar skunk över hela Sverige.En minister avgår efter en bagatell. 0,2 promille är lagligt i många länder i Europa, ex Danmark. Samma obekväma minister som ville stoppa religiösa friskolor. 

"På lördagsmorgonen blixtinkallade gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic till pressträff.Där berättade hon att hon fastnat i en poliskontroll med 0,2 promille alkohol i blodet. Som en följd av det väljer hon nu att avgå som minister." 


23 kommentarer:

 1. Inget annat än en fyllehund!!

  SvaraRadera
 2. Det finns flera avarter inom politiken , Dan Eliasson t.ex Som sitter kvar.

  SvaraRadera
 3. Gymnasie-och kunskapsminister jo ja tackar jag.
  Fyllekaja.

  SvaraRadera
 4. Två glas vin, fyllekaja??? Aren´t we all....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det enda som kan konkurrera med gränsen 0,2promille,är väl "det utbredda" sjöfylleriet ?
   Läste f.ö. att detta har förringats senaste året.Kanske beror på att polisbåten saknar drivmedel,och personal !
   På färjorna till Danmark,har jag inte märkt någon förändring. :)

   Radera
 5. 0,2 promille är en märklig gräns och borde redovisas vid vilken halt man påverkas och ingen godtycklig gräns satt efter ett antal uppmärksammade olyckor med kroniska alkoholister och inte som detta.

  SvaraRadera
 6. Jag kommer ihåg en gång i Danmark då jag bad om en svagare öl då jag hade bil och servitrisen tittade oförstående på mig. Det blev en Tuborg Grøn.

  Sverige ska alltid utmärkta sig, återställ gränsen till 0,5‰ med obligatoriskt fängelse, rehab och alkolås över 1,0‰.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså du vill ha tillbaka fler fyllekörningar som dödar och skadar andra människor.

   Radera
  2. Tvärtom, när man inför regler som inte har allmänhetens förtroende så skadar man förtroendet för rättssamhället i stort. Det är som vanligt, man silar mygg och sväljer kameler. Återfallsrattfylleristerna står man maktlösa inför. Skulle man låsa in dem med en eskalerande skala skulle vi till slut slippa dem helt.

   Dessutom vill jag att Sverige ska vara ett normalt land och 0,5‰ räcker för större delen av den civiliserade världen men det duger inte för våra dyra politiker, som vanligt.

   Radera
 7. Ingen sprit bakom ratten annars hamnar du i rätten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herr Taliban kanske har missat att folk i Sverige kör aspackade, anhålls, går hem, kör redlösa, anhålls, kör redlisa, anhålls, går hem, kör redlösa i all oändlighet. Kolla nyheterna från Malmö.

   Radera
  2. Före varje flygning är det att lämna urinprov och att blåsa i alkometern...naturligtvis...!!

   Stefan H

   Radera
  3. "Aida Hadzialic .."är en sagolik begåvning, något utöver det vanliga" sa Löven efter pressträffen....ja jämfört med Löven är val alla det...

   Stefan H

   Radera
 8. För min del tycker jag det är djupt oansvarigt att köra med alkohol i kroppen oavdett hur lite eller mycket. Har man inte koll eller planeringsförmågan att se till att kropen inte är ren innan körning bör man låta bli eller ta taxi. Vad gäller minister så förstår jag och respekterar beslutet. Det drev hon nu unvek skulle varit förjävligt. Smart. Tyvärr verkar det vara mycket svårare att bli av med islamister som har en oöverträffad förmåga att klänga sig fast i ap-trädet (eller avträdet som jag gärna kallar regeringen). Jag är inte nykterist men har hårda principer när det kommer till alkohol. Därav min beska ton.

  El Presidente

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer i de hårda orden. Men tror likt förbaskat stt det är en hund begraven. Då vi alla vet att ingen fälls för brott numera. Dessvärre inte apfulla och nerknarkade återfallsförbrytare. Har non gått i en honungsfälla?

   Radera
 9. Visserligen har hon en känslig befattning och ska ses som ett föredöme för de skolungdomar hon representerar, men 0,2 promille är ju löjligt!
  Sverige borde återgå till 0,5, för att harmonisera med andra länder (förutom Norge, men de har i alla fall vettiga poliser).
  Det ligger något annat bakom, har hon blivit alltför civiliserad i sin roll som inkvoterad bosnisk muslim?
  Missförstå mig inte, jag försvarar henne inte, vi skulle ALDRIG ha en muslim i Regeringen, ej heller i landet!

  Skulle vara kul att veta om hon åt fläskkött till sina 3 glas vin i Danmark ;-)

  //SvExit

  SvaraRadera
 10. Utan att vilja peka ut personen ifråga men..
  Om man har i åtanke hur liten risken är att bli nykterhetskollad misstänker jag starkt att detta inte var första gången man inmundigade alkohol innan körning.
  Själv fått blåsa EN gång på tio år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte att du känner henne eftersom du vet att det inte var första gången hon körde efter ett eller två glas vin

   Radera
 11. Har kollat med restaurangen som ministern besökte.
  Måltiden bestod av en st fläskkotlett pommes frittes och två glas rödvin.
  Aftonslasken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fläskkotlett, hoppsan.

   Radera
  2. Jag betvivlar sanningshalten i ditt inlägg. Vem tror att du vet vilken restaurang hon besökte i Köpenhamn? Vem tror att personalen skulle komma ihåg vad en svensk ätit och druckit?

   Radera
 12. Första ministern som försvann av sig själv. Bra lön så hon kommer snart åter.

  SvaraRadera
 13. Aida Hadzialic är en av av få ministrar (kanske den enda), som faktiskt gör ett sansat jobb och fått respekt för det. . .

  Ni inser väl att detta är en krystad kupp för att avlägsna henne ur regeringen. Vänstern kan inte tillåta att en minister kommer med icke kultur-marxistiska förslag och beslut.

  Säkert avgår hon godvilligt och utan protester, som alla indoktrinerade, "för den goda" saken alltid tubbas att göra. Hon är antagligen lovad att få dra sig tillbaka som generaldirektör eller liknande (i belöning).
  Hon kan faktiskt bli en BRA generaldirektör?

  SvaraRadera