måndag 18 juli 2016

Pokemon Go? Kom igen nu!

Pokémonrevolutioni i världen efter att spelet ”Pokémon Go” släpptes, och jag läser i aftonbladet att folk förtvivlat erkänner att dom försummar sina nyfödda barn för att jaga virtuella varelser via mobilen på stan. (....?.....)

Läste chatten för att försöka mig på att förstå. Jag misslyckades.

NN1 frågade. - "Om jag är på lvl 5 och har en Eevee på cp105, ska jag upgradera den då eller ska jag vänta till jag hittar någon bättre med högre CP? ser folk som har på 1000cp."


Svar: -"Det är bättre att utveckla en stark pokémon, men det behövs till exempel 25 godisar för att utveckla Eevee. I jakt på dem kanske du hittar en starkare?"

NN2 frågade: -"Har gått ner 3 kg sen jag började spela Pokemon GO, firar med att trycka i mig en pizza och fånga lite mer Pokemons."

NN3 frågade:-" Jag kan inte se pokemons med kameran på, har fångat 6 st dock. Var ute idag och lyckades se en pokemon med kameran, en flygande en. Dock gick det inte att fånga den? han flög typ på sidan av akärmen o de va sjukt svrt o pricka rätt med bollen."


NN4 frågade: -" För att svara på en annan persons fråga om hur man får rewards av att ha pokemon i ett gym, klicka på shoppen och sedan på skölden i det högra hörnet, du får 10 mynt per pokemon som är i ett gym just då, samt 500 stardust per pokemon."NN5 frågade:-" Skall man pumpa upp Pokemonsen med stardust och göra dem starkare innan man Evolvar dem, eller spelar det ingen roll?"

6 kommentarer:

 1. Det kallas "augumented reality". I "virtual reality" går spelaren in i spelvärden. Här är det tvärt om. Spelvärlden går in i verkligheten. Det låter flummigt mem Pokemon Go är bara början. Kan även berätta att det är jävligt irriterande när nån snorunge vill komma in på min trädgård för att fånga en "snivy"...

  El Presidente

  SvaraRadera
 2. Jisses...har mänskligheten blivit alldeles galen...hjärntvättade människor som lever i en virituell värld.
  Har idag seglat för slör och bidevind tillsammans med min älskade hustru...och störst av allt är kärleken...!!!

  Stefan H

  SvaraRadera
 3. Om det inte vore för att Nintendo är japanskt skulle jag trott att det vore ytterligare ett bedövningsmedel för själen. Och gudarna ska veta att det behövs bedövningsmedel då verkligheten som den blivit är smärtsam. Jag behöver inte heller se på några zombiefilmer då minst varannan som omger mig kan kategoriseras som zombie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla tre - right you are. Och Argus, precis så!

   Radera
 4. Det kommet nog snart en spinoff på denna som går ut på att leta upp "utsatta" och "ensamkommande unga män" och ge dem livstids försörjning och taffs-material...
  Spelet kommer att heta "Jakten på allas lika värde" eller " Den Svenska modellen".

  El Presidente

  SvaraRadera
 5. Are you not playing Pokemon Go? Download It Now (Available for iOS or Android)

  SvaraRadera