onsdag 27 juli 2016

Hur IS planlade exporten av krig, lemlästning och kaos till Europa.


IS´budskap matas med en dyster känsla bland sunniter, som har förlorat makt och inflytande under dom senaste 13 åren i Irak, Syrien, och Libanon. 

Under dom senaste sex månaderna har IS förlorat ca 30 % av landet de kontrollerade sommaren 2014, vid slutet av året tros dom ha förlorat betydligt mycket mer än det. Palmyra, en av derass huvudtroféer, är under överhängande hot att återtas av Ryssland, Iran och Syrien, och Mosul av USA-stödda Iraktrupper.

Medan gruppen onekligen backar militärt i vissa hörn av kalifatet, är deras strategiska mål inom Europa mer inom räckhåll nu än nånsin. 

Före Parisattackerna, samlades terroristernas ledare för att sammanställa den nya strategin; att sprida skräcken i de europeiska huvudstäderna.  På mötet talades det om vilka europeiska samhällen som skulle knäckas först, dom tänker mycket i dessa termer, dom tror sig med säkerhet känna till oss européer och båra liv bättre än vi själva gör. Dom uttalade att UK är svårast att slå ut, men Begien och Frankrike lätta, Spanien nämndes också, men inte lika tydligt som resten av EUs länder. Anses Sverige som en allierad, undrar man.

Nu är deras strategi att med terrorslakt pressa EU och Nato, vilket vore idealiskt drömläge för dem. 

Där är vi nu, mitt i alltihopa. Utan en statsminister,regering,  polis, militär och plan.3 kommentarer:

 1. Kaos i Sverige för att vi inte haft några statsministrar överhuvudtaget sen många år tillbaka.
  En svetsare och en halvdan ekonom. Inte några som jag vill kalla statsmän.
  Alltid frånvarande, aldrig ansvar och totalt utan kunskaper vad gäller islam o invandringens okontrollerade konsekvenser. Vi ser det nu i hela EU varje dag.
  Vem ska vi ställa till svars för allt det hemska som sker. Snart vågar jag inte ens gå ut och är på min vakt varje sekund bland folk från långtbortifrån.

  SvaraRadera
 2. 87´s skräcksenarie av Sverige Demokraternas presumtiva regeringsbildning kommer inte i närheten av det helvete vi lever i nu.
  Våldtäkter,mord,övergrepp,förskingring av skattemedel designat av 87án.

  SvaraRadera
 3. Hans pose visar den store sänkaren.

  SvaraRadera