lördag 9 juli 2016

Det var så länge sen som Lena Mellin hade en siffra rätt.



När vem som helst i Sverige talar om fakta -  som maskerats och kamouflerats av extrem-media -  så benämns ideologisk konstruktivitet alltid som fiskeri i giftigt algblomningsgröna vatten. 

Hur trött kan man bli? 

Hur i helsefyr kan svenska värderingar, som fungerat som oljan i ett välsmort maskineri, alltid dissas som osynliga - finns inte - ickeexisterande?

Lena Mellin idag: - "Kinberg Batra har fått hård kritik för att hon fiskar väljare i samma grumliga vatten som Sverigedemokraterna när hon tagit upp diskussionen om de svenska värderingarna.
Enligt forskaren och statsvetaren Marie Demker är hårt arbete och jämställdhet inte exempel på några specifikt svenska värderingar. Utan liberala, sekulära upplysningsideal."


Förre partisekreteraren Gunnar Hökmark, nu ledamot av EU-parlamentet, håller med vänstrarna Mellin och Demker:
- "Det finns en alltmer utbredd retorik om att det i Sverige råder några bestämda svenska värderingar. Det är fel. I Sverige råder svensk lag. Den är inte en fråga om tyckande eller vädjande utan grunden för rättsstaten." 

-"Det är fel". Punkt. 

För det säger Gunnar - who - Hökmark. 

Det kan komma som en mycket sur uppstötning för  Hökmark, Mellin, och alla andra svenskdissare, att vi är några stycken ickedementa kvar som levt ett gudomligt liv i Sverige före mångkulturen. 

Och vi minns mer än väl hur Sverige globalt stod ut som ett under av uppriktig pliktfylld arbetsglädje, lojalitet med ett solidariskt skyddsnät, ett lite tråkigt men präktigt samhälle, där alla och envar gjorde sitt bästa för alla, och ärlighet, jämlikhet, osjälviskhet, kompetens och ansvar var hedersord. Dessa värderingar strålade mycket riktigt ut från svensk lag, vilket var nåt som alla - samtliga medborgare  - respekterade. Det enda spöket vi hade på den tiden hette Jante, ty det var det sämsta som kunde hända, att nån trodde sig vara för mer än andra. 

Detta var helt igenom världsberömda svenska värderingar.

Dom manipulativa statsvetarna, nollkollpolitikerna och köpta journalisterna lever i nattsvart historisk förnekelse.


9 kommentarer:

  1. Lena Mellin skrev att Åkesson var en fet bluff. En klockren projektion, i dubbel bemärkelse. Idag skriver Staffan Heimersson att folkomröstning är till för demagoger, bl a Hitler. Hans krönika är demagogisk i allra högsta grad. Är det inte dags för Staffan H att pensionera sig, hans krönikor har för länge sen passerat bäst före datum.

    SvaraRadera
  2. Mellin och Heimersson är inte ens bäst före datum.
    Mögelangripna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svedin, Lindberg, Mellin, Aschberg, Guillou, Heimeesson--alla är dom drabbade av förtida gaggighet som borde föranleda pensionering.

      Radera
    2. Jo dessa typer gaggar på, borde nog tänka på refrängen. Totalt ointressanta hela bunten.

      Radera
  3. Hökmark har fel. Totalfel, vad har hänt med honom, känner han EU:s fall komma och han tvinga slippa sin EU-lön?
    Ett lands kultur byggs långtifrån enbart på lag.
    Det är de oskrivna lagarna gör ett land till vad det är.
    Att man kan lämna en väska uta att nån stjäl del, "bara för att det går".
    Att ett handslag är värt lika mycket som ett juridiskt papper, dvs att man tillit sinsemellan.
    Allt detta är nu under upplösning..

    SvaraRadera
  4. Jag undrar om inte hela 87án och journalistkåren är påtända och höga.
    Får ingen annan förklaring till deras vansinnes idéer.

    SvaraRadera