torsdag 21 april 2016

Sverige har blivit som en lusigt avgrundssunkig PEAB-byggplats.

Uppdrag granskning igår kväll visade upp en vedervärdig bild av vårt land. Fin fasad, men ingen bryr sig. Rädsla är den känsla som dominerar och genomsyrar både arbetsmarknaden och livet i Sverige. 

Sverige/liksom Peab har tappat kontrollen och låtit allt skena okontrollerat i maffiametoder, mygel, omfattande fusk, okända identiteter, dolda brister av säkerheten och arbetsvillkoren. Slavarbete, svarta skitlöner, 48-timmars arbetsdagar och amfetaminmissbruk för att palla, noll öppenhet, noll ansvar -  så fort det stängdes en dörr för kontroll, öppnades två andra. 

Endast få riktigt modiga människor vågar påtala de dödsallvarliga bristerna i Sverige (Birro, SD) såväl som på PEAB (skyddsombudet), dessa blir omedelbart trakasserade, överkörda, "förflyttade", satta i frysbox, och bestraffade med att livet tas ifrån dem.  

Eftersom Sverige/PEAB är laglöst börjar alla tumma på reglerna för att överleva bäst. 

Också mängden människor man välkomnat för eget syfte är mycket farligt. Det finns en fastlagd gräns för hur många människor som kan välla in, utan risk för allas liv - den gränsen överstegs med råge både i Sverige och i PEABs Mall of Scandinavia. 

Maktlösheten som en daglig gnagande känsla, orimliga arbetsbördor som knäcker och förlamar. Vem snodde vår trygghet bakom ryggen på oss ? Det har gått rasande fort, ingen märkte när synen på moral, ekonomi och anställda backade tillbaka till 1800talet . 

En gång i tiden styrdes säkert Sverige/PEAB av anständighet och solidaritet. Men det var som sagt längesen.


4 kommentarer:

 1. Som varande skånska tycker jag att du skall glädja dig idag!
  Arvid Rosengren Vm etta som sommelier du monde!!
  Malmökille som tog första platsen i Argentina.
  Till och med jag som var tvingad att försvara skåne för en del år sedan unnar eder detta.

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gläder mig för det lilla!

   Radera
 2. Kan försäkra dig att de två bröder som började med en gammal traktor,och en avställd gammal väghyvel i Förslöv,var/är mycket enkla jordnära skåningar.Tråkigt att deras grundade PEAB,har hamnat i storkapitalismens händer.
  Mitt första möte med Erik (en av bröderna)Pålsson,var en snöig vintereftermiddag.Han kom från ena hållet med sin ombyggda snöplog,och jag med min dåtida Renault.Vi möttes i en kurva,och jag vet inte ens idag hur vi lyckades undvika krocka.Som du kanske förstår,finns det inget av den dåtida andan kvar i dagens börsnoterade bolag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant. Har också haft förmånen att stöta på Erik, en stilig lågmäld gentleman. Jag hoppas innerligt att han inte vill vara ansiktet för ett vidrigt maffiaföretag, och att han har makt att fortfarande förändra.

   Radera