söndag 28 februari 2016

Världens stora ledare har mycket att lära av mig och en fyraåring.


I fredags var jag på bonusbarn-barnets dagis för fyraåringar, Jollen, jag skulle hämta älsklingsgossen, samt en IKEAkasse med allt vad barnet skulle behöva från dagiset till skidresa på sportlovet. Medan jag stod där fäktande med stövlar, overaller, raggsockor och hjälmar, infann sig stunden efter mellis, när alla barn samtidigt skulle skruva sig i vinterkläder för utelek. Det var som att segla på ett böjande hav i storm - på lågvattennivå.Plötsligt får jag en liten knytnäve i lårhöjd, en liten parvel stirrar surt på mig med hakan utskjuten och fräser- DU KNUFFADE MIG!!


Jag sätter mig på huk mitt i hela havet stormar, tittar parveln rakt i ögonen och säger: - Jag märkte det, och jag är fruktansvärt ledsen om jag gjort illa dig - tror du att du kan förlåta mig?


Arga leken började. 

En lång stund tog det, vi stirrade varandra stint i ögonen, och jag avvaktade hans reaktion, som slutligen kom helt avväpnande: - Har du BRUNA ögon??Ja svarade jag: och du har blå! 


Ett snabbt leende sen var vi vänner igen, och livet gick lyckligt vidare.

2 kommentarer:

  1. Barn är underbara problemlösare.
    Se på de tre fånen i senare inlägg,de fortsätter att stirra.Inga problemlösare där inte.Snarare intrigmakare & bråkmakare.

    SvaraRadera
  2. Helt rätt. Vi har glömtt hur man gjorde!

    SvaraRadera