söndag 28 februari 2016

Somalisk taxichauffören: - Livet i Sverige är inte värt att leva.Vi åkte med en somalisk taxichaufför, han kom till Sverige "noll sex" med sin fru som är sjuksköterska. Hans svenska var helt perfekt och han var öppen som en bok, berättade om att nu bär det av hemåt igen, han och frun har jobbat mångdubbla skift och lagt på hög.

 


För pengarna hade införskaffats en fastighet i Mogadishu, där han skulle öppna teknikaffär och hustruns dröm om ett apotek skulle gå i uppfyllelse. Han förklarade att de under åren i Sverige lärt sig allt om europeiska läkemedel, vilka står högst i kurs i hemlandet jämfört med de arabiska som finns på marknaden. Om det politiska läget förklarade vår chaufför att alla somaliska klankrig i stort sett upphört, efter att al shaababs blodiga krigare entrat scenen, de samlas nu istället för att skydda sig mot och slå ner islamistkrigarna. Och att regeringen, som nu har satsat på flera kvinnor, utlovat en stor belöning i dollar till alla som sätter dit en islamistdödare. Han sörjde kriget i Syrien - ett så unikt vackert land med så välutbildade människor. Men de högutbildade syrierna flyr inte till Europa, de finns alla i Saudiarabien, Quwait och FAR. Hit kommer bottenskrapet.
Livet i Sverige är inget värt längre, -"för lika många hundralappar som ni betalar mig för denna korta taxiresa, kan jag försörja hela min familj in två veckor i Somalia." Jag önskar denne driftige man och hans familj all lycka, de är värda ett bättre öde än ett förfallet välfärds-u-land.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är såna som din chaufför som Sverige behöver. Tyvärr försvinner dessa hem igen när avskrapet tar över. Hoppas det går bra för honom och hans familj i hemlandet.

    SvaraRadera
  2. Tänk hur mycket alla icke-arbetande somalier kostar svenska skattebetalare och hur många man kunde hjälpa med dom pengarna där.

    SvaraRadera