tisdag 16 februari 2016

Den store tänkaren.
Våldtäkter utomhus – ökning med 5000 % sedan 1975

Misshandelsbrott 1975: 2.518 – 2014: 83.324


Mord/dråp 1975: 170 – 2014: 792


Våldsbrott 1975: 27.016 – 2014: 108.071..- Vi behöver fundera över vad det beror på att människor reagerar med kriminalitet. En del tror jag beror på trångboddhet, och en annan del beror på att man inte har nåt vettigt att göra.


6 kommentarer:

 1. Idel framgångar för regeringspartierna, de röda!

  SvaraRadera
 2. Jag saknar ord för korkad och naiv vår sk. statsminister är. Tror han själv på det han häver ur sig? Uppenbarligen finns det ganska många som ligger på samma låga nivå....

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Källa? http://www.expressen.se/nyheter/lofvens-lofte-hogre-sakerhet-pa-boenden/

   Radera
 4. Löfvén kommenterade då för första gången knivattacken på asylboendet i Ljusne under lördagskvällen, där en man dödades, och den senaste tidens bråk på liknande anläggningar.

  – Det är viktigt att man på kort sikt ser till att höja säkerheten på anläggningsboendena i landet och att de som begår en brottslig handling naturligtvis ställs till svars för det.

  – Sen behöver vi fundera över vad det beror på att människor reagerar på detta sätt. En del tror jag beror på trångboddhet, och en annan del beror på att man inte har något vettigt att göra. Därför behöver vi i den delen förstärka samarbetet med civilsamhället och få ännu fler studietimmar och ha samarbete med idrottsrörelsen och andra organisationer under tiden som man väntar på sitt besked.

  "Jag blir riktigt, riktigt upprörd"

  Han kommenterar också det faktum att 13 personer nu sitter häktade för att ha planerat en attack mot asylboendet i Nynäshamn.

  – Det är fruktansvärt. Jag blir riktigt, riktigt upprörd. Människor som medvetet planerar ett brott, för det var ju vad de uppenbarligen gjorde om nu alla uppgifter stämmer, för att ge sig på människor som flytt från krig, elände och förtryck – det är uselt, säger han

  SvaraRadera
 5. Planerar ett brott?
  1792
  Den aristokratiska ligan.
  Men Alexander Dumas fick i sinom tid en kompis.
  Se där lite historia och litteraturhistoria.

  Jungman Jansson

  SvaraRadera