torsdag 4 februari 2016

Ojjjj, föräldrarna råkade få veta att förskolan skulle bli hem för ensamkommande. Osis för de ansvariga.Det rådde upploppsstämning på Tosteröskolan i Åkers Styckebruk, i vad som beskrivs som "en mobb" av upprörda föräldrar som krävde personalen på svar om kommunens avsikt att göra om hus D, som tidigare har använts för förskoleverksamhet, till ett tillfälligt boende för ensamkommande flyktingmän.


– Föräldrarna känner sig överkörda. Vi i personalen känner oss också överkörda. Vi har inte fått någon som helst information om det här, sa en av lärarna.


– Vi hade planerat för informationsmöten när "tiden blir lite mer mogen". Nu kom ju informationen om att samhällsbyggnadsnämnden beviljade bygglov ut på andra sätt än att vi spred den, sa Arne Rutgersson, chefsutredare för individ- och familjeomsorgen.


På FB kräver en mamma att "Alla föräldrar BÖR BEGÄRA SKRIFTLIGT av kommun, lärare och rektor att deras barns säkerhet inte äventyras och att alla part som skriver under står som ansvariga om något händer.
Utan underskrift ska föräldrarna INTE lämna sina barn i skolan. Utan begära hemskolehjälp!"5 kommentarer:

 1. Bästa Carina och alla ni andra:
  Det här är bara början.
  Jag är djupt tryckt över att ha rätt men så illa är det, ändå.

  Det händer något mycket mörkt och farligt med Sverige nu och det utförs av lansdförrädare, politiker och journalister.

  Vi svenskar ser på och låter allt bara fortsätta. Infiltrationsmassorna vilka okontrollerat väller in kommer att bli vår undergång.
  Den enda möjligheten att vända detta mörker till ljus är fysisk hanling.
  Sverigedemokraterna kommer att låta sig inlemmas i moderaternas följe, det händer inom en snar framtid.

  Vi måste agera själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt. Men när jag ser bilden på rasande föräldrar och lärare idag, kan jag inte låta bli att lite bittert undra vad dom röstade på i valet.

   Radera
 2. Hemskolhjälp! Ett utmärkt förslag. Dessutom kan ju föräldrar gå samman och skiftas åt att vara lärare för några av sina och grannars barn. DEN skolan kommer definitivt att nå goda PISA resultat även om kommunen kommer att försöka slå ned på alla fel som de kan hitta på.

  SvaraRadera
 3. Idag känner jag mig oerhört nöjd och medveten om jag jag fått rätt..
  När mångkulturen verkligen börjar krypa nära inpå medborgarnas liv då kommer ilskan och förbannelserna över de styrande att hagla!
  Tyvärr så hade ju 87% inten aning om vad de egentligen röstade för. Då.
  Dock, bättre sent än aldrig.
  Nu tycker jag händelserna ute i landet börjar bli riktigt intressanta, t o m trötta svenssons börjar vakna och reagera..

  SvaraRadera
 4. Låt inte era barn gå till denna skola!
  Undervisa barnen i hemmet.
  Vår regering begår övergrepp mot befolkningen varje dag,vi måste sätta ner foten,nu är det nog!

  SvaraRadera