måndag 28 december 2015

Dagens rätt från metros klickokrati.

Kära vita svenskar – vi måste prata mer om hudfärg

Många vita svenskar låtsas att hudfärg inte spelar någon roll. Men statistiken visar att afrosvenskar oftare utsätts för hatbrott, har mer slitsamma arbeten och löper högre risk att dö i förtid än vita svenskar. Om vi blundar för det samhälle vi lever i kan vi aldrig förändra det, skriver Mattias Järvi, grundare av nätverket Fokus afrofobi.

Järvi: -"Om vi på allvar vill lösa de problem vi har i samhället med normalisering av rasismen och den utbredda diskrimineringen på bostads- och arbetsmarknaden, så måste vi tala mer om hudfärg 2016 och kasta den färgblinda metoden i papperskorgen." 

"Normalisering av rasismen"? Käre Mattias, jag kunde helt enkelt inte care less om hudfärg. För mig spelar hudfärg absolut ingen roll, och påstå INTE att jag låtsas. Det, om nåt, är rasistiskt - att tillskriva mig förnedrande saker för att jag råkar vara född vit svensk. 

Det som spelar all roll är ord och handling - inget annat, hudfärg är tack och lov så  yesterday.  

Jag tror att du är helt ute och cyklar om hatbrotten, och jag tror att jämfört med vita våldtagna kvinnor ligger afrosvenskar definitivt i lä. Slitsamma arbeten? För tidig död?Jämfört med vita svenskar? Var hittar man denna rasbiologiska statistik. Som för övrigt inte kan ha ett ord med verkligheten att göra. 

Kom igen nu, det finns människor med all hudfärg i alla  sociala grupper, och miljoner svenskar hårt slitande i industrin, inom polisen, kassabiträden och sjuksköterskor, som dessvärre inte har lika gynnsam levnadsbana som de som tjänar mer. Men kom inte och snacka om hudfärg. Det är grovt förnedrande. 

Och så avslutar du med att vi måste tala MER om hudfärg 2016, varför i hela världen då? 

Först hatas vi vita för glassar som heter nogger och för att vi inte benämner färgade, svarta, afrosvenskar på exakt rätt sätt. Sen ska vi tvingas tala hudfärg år 2016. 

Hur ska ni ha det för att vi nånsin ska duga åt er, och för att ni ska bli nöjda?

4 kommentarer:

 1. Navelskådare blir aldrig nöjda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De måste släppa sin sorg och gå vidare. Vi lever i ett samhälle, där vi vita är de som inte förslavar någon över huvud taget.

   Radera
 2. Mattias Järvi har med sitt "nätverk" bara sett en möjlighet att få en födkrok för sig själv.
  Dessutom betald med skattemedel, han har förstått hur politiska naivister fördelar stödpengar.
  Smart gosse det där...

  SvaraRadera
 3. Eftersom detta berör sk,bruna människor eller rent av svarta,var kommer alla solariekärringar att katalogiseras?
  Rasistiska uttalande mot sk,färgade människor baseras ofta på dumhet,ofta händer detta dock att när sk,färgade människor inte kan släppa sitt mindervärdighetskomplex
  mot vita personer ,så har detta fenomen ofta med arrogans och fel attityder att göra!
  Katinka Glahd.

  SvaraRadera